Strašidelná Bažantnice 2012


30.6.2012 | 16:30 | Bažantnice

Strašidelná BažantniceMěsto Lázně Bělohrad, pohádkové postavy, příšery, strašidla a pomocníci Vás srdečně zvou na již tradiční kouzelnou procházku Bažantnicí ke kostelíku na Byšičkách...

 

 

Strašidelná Bažantnice se uskuteční 30. června 2012. Začátek procházky, který je tradičně umístěn u vily Karlušky v areálu lázní je plánován od 16:30 do 19:00. Procházka, která je lemována strašidly a pohádkovými postavami, pokračuje Bažantnicí, poté kolem rybníku Hluboký a lesní cestou až ke kostelíku na Byšičkách. Unavená strašidla se chystají opouštět svá stanoviště kolem sedmé hodiny večerní. Na louce u kostela budou stánky s občerstvením a pro děti je připraven večerní program a různé atrakce - dětská diskotéka, jízda na koni, skákací hrad, trampolína, hod mobilem na cíl, velké "Člověče šup do sběrného dvora" a další.

Vstupné na Strašidelnou Bažantnici je dobrovolné a to jen díky tomu, že všechna strašidla, pohádkové postavy a jiné příšery jsou dobrovolníci, kteří vše dělají pro potěšení návštěvníků, zejména dětí. A právě to je jeden z důvodů obrovské návštěvnosti. Strašidelné Bažantnice v roce 2011 se účastnilo odhadem více než 6000 návštěvníků.

Pokud máte zájem přidat se mezi nás strašidla, máte nápad na zajímavou masku pohádkové bytosti čí strašidla, nebo se chcete přidat k houfu jiných strašidel, neváhejte - kontaktujte organizátorku Strašidelné Bažantnice - tajemnici městského úřadu Jitku Košťálovou na telefonním čísle 493 792 276, případně se na městském úřadě zastavte osobně. Rádi přivítáme posily do našich řad.

Přidejte se do našich řad - nábor strašidel

Z výtěžku Strašidelné Bažantnice jsou zakoupeny dárečky pro děti, kteří procházku úspěšně absolvují, různé doplňky do dalších ročníků, odměny pro strašidla. V letošním roce jsme v městské knihovně vytvořili dětský koutek a založili  "Strašidelnou knihovnu" do které zakupujeme knihy pro děti. Strašidelná Bažantnice je také sponzorem Strašidelného plesu, jehož první ročník proběhl v letošním roce. To vše díky Vám, návštěvníkům a zejména díky strašidlům, příšerám, pohádkovým bytostem a lidem, kteří se podílejí na přípravách Strašidelné Bažantnice.

Prohlédněte si reportáž z minulého ročníku Strašidelné Bažantnice.Na webu www.nasetelevize.cz naleznete i reportáže 

Fotogalerie minulých ročníků:

Plakát na Strašidelnou Bažantnici 2012 ke stažení v příloze

Více informací bude postupně doplňováno.



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad