Pozvánka na plánované kulturní akce pro letní sezónu 2021

6.5.2021

Ilustrační obrázekSituace, která se doposud vyvíjela pro kulturní dění velmi nepříznivě se od začátku května začíná obracet k lepšímu. Městské kulturní středisko v Lázních Bělohradě se na uvolnění situace připravovalo. Sestavilo stejně jako v minulých letech, program Bělohradského kulturního léta, který bohužel bude moci začít, až dojde k dostatečnému uvolnění.

 

Na základě současných vládních nařízení a nepředvídatelnému vývoji situace týkající se covid - 19 opatření, bylo rozhodnuto o zrušení tradičně pořádaných akcí, a to Zahájení lázeňské sezóny a Strašidelné Bažantnice. Musel být zrušen i Mezinárodní folklorní festival "pod Zvičinou" 2021. Neznamená to, že město Lázně Bělohrad rezignovalo na pořádání festivalu a již nyní plánuje jeho uspořádání v roce 2022.

Pokud situace dovolí, připravuje pro vás Městské kulturní středisko Lázně Bělohrad koncem června alespoň malou ochutnávku folkloru prostřednictvím skupiny Koňaboj, případně i další folklorní program.

Pevně věříme, že během letních měsíců nám již vládní nařízení umožní pořádání kulturních akcí ve větším rozsahu. Během Bělohradského kulturního léta k nám zavítají kapely jako Harlej, Rimortis, Alkehol, One & Half, ale i tak zvučné jméno jako je David Koller. Připraveny jsou také tradiční Promenádní koncerty pořádané v Bažantnici i minifestival Bažantnice stále žije, kde se můžete mimo jiné těšit na kapelu Prague Queen. Samozřejmě se chystá tradiční Country festival „Pod Hůrou". Stejně tak vás čekají hned tři divadelní představení a v letošním roce jsme si pro vás připravili také letní kino, které do Bělohradu zavítá hned několikrát. Letní sezónu zakončí celodenní a dnes již tradiční akce Slavnosti jablek a cibule v září.

Připraven je také cyklus výstav v Památníku K. V. Raise.

Těšíme se na to, že se s vámi budeme moci opět setkávat na kulturních akcích a pevně věříme, že letní program již bude moci být realizován.

Městské kulturní středisko Lázně Bělohrad

 

zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad