Bažantnice ještě žije 2013


2.8.2013 | 20:30 | Bažantnice

Bažantnice ještě žijeTato letní akce vznikla jako vzpomínka na legendární letní restauraci v Bažantnici a na její hudební minulost. Každoročně pořádaný cyklus vystoupení se ujal a začal si razit vlastní cestu k návštěvníkům. Ti sem chodí nejen za pořady, ale také za atmosférou, kterou park dýchá.

V letošním roce se zde představí tři pořady, každý úplně z jiného žánru.

První bude v pátek 2. 8. rocková legenda, skupina Blue Effect s Radimem Hladíkem. Ten se obklopil mladými muzikanty a úspěšně koncertuje se skvělým repertoárem. Večer dohraje zdejší skupina Hogo Rock.

Na sobotu je připraveno divadelní vystoupení „Tři v háji“ které uvede soubor Artur s výborným obsazením. Divadelní adaptaci podle stejnojmenného literárního bestselleru autorů Michala Viewegha, Haliny Pawlovské a Ivy Hercíkové napsal Miroslav Oupic. Hrají Michaela Kuklová, Jindra Kriegel, Mirek Šimůnek, Vanda Károlyi a Veronika Nová.

Z úplně jiného soudku je sestaven nedělní program. Odpolední dechovkový maraton tří kapel zahájí ve 13 hodin Podzvičinka, na kterou v 15 hodin naváže oblíbená Táboranka Jiřího Jíny. Vrcholem odpoledne bude určitě moravská krojovaná Švitorka, která již několikrát dokázala, že nejen výborně hraje, ale rozdává i spoustu humoru. 

Večerní programy začínají v půl deváté, vzhledem k dostatku místa není předprodej lístků. Vstupné na všechny pořady je 100 Kč. Hlediště je zastřešené. Vjezd auty do parku není možný, parkoviště v době koncertu je zdarma za sokolovnou. Občerstvení zajištěno ve stánku.           

 

Na tuto slavnou tradici navazuje cyklus letních koncertů, ve kterém letos vystoupí:

pátek
2. srpna
20:30 hodin

  BLUE EFFECT, HOGO
koncert rockové kapely hrající od roku 1968
     
sobota
3.srpna
20:30 hodin
  TŘI V HÁJI - divadelní vystoupení
Láska versus Sex v komedii o vztazích během krize středního věku
     
neděle
5.srpna
13:00 hodin
  DECHOVKOVÉ ODPOLEDNE
Malý dechovkový festival

Po dobu konání kulturní akce je park Bažantnice v okolí hudebního pavilonu uzavřen.

 

Historie

Městské kulturní středisko uspořádalo poprvé před třinácti lety vzpomínkovou kulturní akci na oblíbenou legendární letní restauraci Bažantnici. V restauraci a v přilehlém parku se od dvacátých do osmdesátých let minulého století odehrávalo v létě veškeré kulturní dění v Lázních Bělohradě. V Bažantnici vystupovala řada populárních orchestrů, kapel a zpěváků, tančilo se zde a pořádaly se slavné letní karnevaly. Kdo nechodil do Bažantnice, jako by ani nebyl. Bohužel, restaurace v roce 1990 zbourána a novou budovu se postavit již nepodařilo. 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad