Bělohradský folklórní soubor Hořeňák a Hořeňáček


1.11.2019 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Hořeňák a HořeňáčekLidové písničky a tance z Podzvičinska v podání populárního folklórního souboru Hořeňák a dětského folklórního souboru Hořeňáček.

 

 

 

Hořeňák
Národopisný folklórní soubor písní a tanců HOŘEŇÁK byl založen v roce 1949 a u jeho zrodu stál hudební pedagog profesor Vratislav Vycpálek. V současné době má soubor asi 45 členů a je sdružován pod záštitou Městského Kulturního Střediska města Lázní Bělohrad. Od roku 1975 je soubor organizátorem mezinárodních folklórních slavností písní a tanců "Pod Zvičinou" v Lázních Bělohrad, které se každoročně konají v polovině června.

Hořeňáček
Dětský folklórní soubor Hořeňáček vznikl v roce 1975 a od doby svého založení dosáhl mnoha úspěchů na národních přehlídkách i dětských folklórních soutěžích. Účinkoval na festivalech "U nás na Náchodsku", ve Strážnici, Šumperku, Luhačovicích, Kyjově, na zemské přehlídce v Pardubicích a jinde. Soubor se zabývá zpracováním lidového umění, to je písněmi, tanci, dětskými hrami, na jejichž podkladě se snaží rozvíjet dětskou hudebnost, rytmické cítění a pohybovou kulturu. Ve svém repertoáru má písně a tance z Podkrkonoší a podhorských oblastí Čech. Návrhy na kroje provedlo Národopisné muzeum v Praze. Ze zahraničních zájezdů to bylo Polsko, Německo, Maďarsko, Slovensko, Francie, Litva, Turecko a jiné.

Více informací zde

Vstupné: 50 Kč.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad