Bigbítový minifestival 2011


27.8.2011 | 18:30 | Zámecký park Lázně Bělohrad

Bigbítový minifestivalMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad pořádá další ročník tradičního Bigbítového minifestivalu. Letos vám zahraje ABband Aleše Brichty, Orient - Pražská metalová legenda a poděbradská skupina Rimortis.

 

 

Koncert se koná za každého počasí, je připraven krytý prostor pro diváky.

Aleš Brichta
Narodil se 9. srpna 1959 v Praze. S hudbou začínal ještě ve školních lavicích. Nejprve jej ovlivnila americká country. Jako by hudba drsných chlapíků předznamenala jeho pozdější vývoj a směr. V pubertě přičichl k rockové hudbě a vedle studia na střední a později vysoké škole ekonomické postupně vystřídal několik skupin.

Více informací na www.brichta.cz

Orient
Jedná se o jednu nejstarší rockovou skupinu v Praze. Produkuje převážně vlastní skladby pod vedením rockové legendy Jindřicha Pavlišty. Pražské metalové legendy, kapely Orient, která vznikla v roce 1964 a do dnes brázdí českou rockovou scénu. Kapelou prošlo spousta zvučných jmen o kterých se můžete dočíst v sekci ,,Historie . Od března 2006, hraje kapela v inovované formaci (Pavlišta, Durčo, Faber, Wheeler, Grapejuk). A po více než roce hraní po vlastech českých, přichází s dlouho očekávaným CD, které si můžete objednat v našem internetovém obchodě. Rok 2008 přinesl, kromě očekávaného CD, nemalou změnu v sestavě. Po dlouhých letech nás opouští kytarista Michael Durčo (Michaeli děkujeme za spolupráci a hlavně za tvé přátelství...) a přichází další Jindra, tentokrát Matějka.

Rimortis
Historie kapely - Tříčlenné kytarové jádro kapely se sešlo na přelomu roků 98/99 a ihned začalo vyhledávat vhodného zpěváka a hlavně bubeníka. Ten se po mnoha peripetiích našel v březnu roku 99 a od tohoto měsíce se datuje oficiální vznik. Se zpěvákem je to o mnoho horší, proto se tohoto postu nedobrovolně a ze znouzectnosti ujímá baskytarista, neboť další zdržení hledáním pěvce kapela nechce akceptovat.

Pokračování na www.rimortis.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad