Český pohár v orientačním běhu


16.9.2017 | 16:00 | areál minigolfu

BežecOddíl orientačního běhu Sportcentrum Jičín uspořádá v Lázních Bělohradě závod nejvyšší dlouhodobé soutěže - Českého poháru v orientačním běhu.

 

 

V sobotu 16. září se poběží o cenné body v nejkratší a nejrychlejší disciplíně orientačního běhu - v závodu ve sprintu. Pořadatelé očekávají přes tisíc závodníků, pro které připravili tratě v délce od dvou do čtyř kilometrů. Závodit se bude v mnoha věkových kategoriích od dětí přes elitní běžce až po nejstarší veterány. Zároveň má závod status World Ranking Event, to znamená, že se v elitních kategoriích zúčastní i zahraniční závodníci, kteří sbírají body do světového žebříčku.

Zázemí celé akce bude na louce u minigolfu v areálu lázní a start závodu bude od 16 hodin. Závodníci budou s pomocí mapy a buzoly za vysoké rychlosti hledat kontrolní body v zámeckém parku, v ulicích města i v Bažantnici. Do závodu se můžou přihlásit také běžci z řad veřejnosti, organizátoři přijímají přihlášky na místě až do času startu.

Závody budou velmi zajímavé i pro diváky, kteří budou moci sledovat nejen české reprezentanty přímo v akci ve velmi atraktivním prostředí pro sprintový orientační běh. Tratě splňující přísná kritéria pro nejvyšší domácí soutěž připravil mistr republiky v této disciplíně Jan Mrázek.



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad