Divadlo Špílberg - Kytice


12.2.2011 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Divadlo ŠpílbergErbenovu Kytici v podání Divadla Špílberg pořádá Městské kulturní středisko Lázně Bělohrad.

Divadlo Špílberg Brno je profesionální divadlo, které se zaměřuje především na tvorbu pro děti a mládež. Vzniklo v roce 1998. Ve většině jeho divadelních inscenací hraje výraznou úlohu hudba a zpívaný text. Autory hudby k inscenacím divadla Špílberg jsou mimo jiné Petr Skoumal, Marek Eben nebo Jan Zrzavý.

Nezanedbatelnou složkou jsou i výprava a kostýmy. Vzhledem k praxi a technickému vybavení členů souboru, kteří jsou ve většině absolventy uměleckých škol bez problémů zvládá divadlo Špílberg i největší divadelní sály. Je však také schopno odehrát představení i v těch nejmenších a technicky nevybavených, neboť disponuje vlastní zvukovou a světelnou technikou. Ročně odehraje 200 představení, jež má možnost shlédnout 60 000 diváků. Základním krédem divadla Špílberg je maximalní profesionalita oproštěná od divadelních klišé. Během svého vývoje dospělo k svébytné poetice a humoru.

Proč se jmenujeme Špílberg
Když jsem zakládal tohle divadlo, věděl jsem, že je naprosto nutné, aby se nějak jmenovalo. Bydlel jsem v té době pod Špilberkem a tak mě nenapadlo nic lepšího než tohle. Protože si rád a často komplikuji život, vytvořil jsem slovní hříčku - Špílberg. Netušil jsem jak to bude těžké. Přestože, jsme uváděni různě, je to skutečně tak - jmenujeme se skutečně divadlo Špílberg. Dlouhé í a g na konci.

Ludvík Faruga


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad