Folklór zazní


18.6.2021 | 18:00 | Zámecký park Lázně Bělohrad

folklor zazniMěstské kulturní středisko v Lázních Bělohradě pořádá tradiční folklorní akci. V letošním roce v pojetí tradičně - netradičně. Tradičně v červnovém termínu, a to v pátek 18. června od 18 hodin v Zámeckém parku. Netradičně ve velmi zkrácené formě, ale o to s větším elánem.

 

 

V komponovaném programu vystoupí gajdošská kapela RukyNaDudy s folkloristou a muzikologem Marianem Friedlem a celý večer zakončí skupina Koňaboj. Pořadem bude provázet slovem, úsměvem a možná i písní Jana Rychterová.

Folklor zazní Pod Zvičinou navazuje na bohatou tradici Mezinárodního folklorního festivalu Pod Zvičinou v Lázních Bělohradě, jednoho z nejstarších festivalů v České republice. V této nelehké době organizátoři připravili pro diváky jen jednodenní akci k podpoře zachování úžasné tradice folklorních zastavení v lázeňském městečku v podhůří Krkonoš. Tento program je koncipován tak, aby oslovil co nejširší okruh návštěvníků. Je důležité poznat své kořeny, zvyky, písně a tradice svých předků. Rozvíjet folklórní tradice, oslavovat krásu života tancem, písní, vyprávěnkou.

Vstupné 50 Kč

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad