Májový koncert dechovkového orchestru Javorka 2014


1.5.2014 | 14:00 | Hotel Lázeňský dům

Májový koncertMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad pro Vás připravilo tradiční Májový koncert dechovkového orchestru Javorka, který se bude konat v případě dobrého počasí dne 1. května 2014 na schodech hotelu Lázeňský dům.

 


Historie souboru Javorka

Založena 21.1.1993

Dechový soubor Javorka navazuje na dlouholetou tradici Městské kapely (od r.1860) v krásním městěečku v Podkrkonoší v Lázních Bělohradě.

V repertoáru má více než 400 skladeb, z nichž mnohé patří ke „zlatému fondu“ tohoto hudebního žánru, nechybí v něm však ani skladby, které hrají naše řední dechové soubory v poslední době.

S úspěchem vystupujeme na koncertech v lázeňských městech, festivalech, krkonošských střediscích, při slavnostních příležitostech, na plesech nebo tanečních zábavách. Hudební produkci ocenili i posluchači v Německu, Holandsku, Francii, Itálii nebo v Polsku. Se souborem v současné době spolupracují tyto zpěvačky a zpěváci:

Hana Seifertová, Maruška Horáčková, Zdena Petrová, Olinka Havlištová, Katka Hofmanová, Ladislav Vydra, František Vitoch.

Javorka má dnes 19 aktivních hráčů na dechové nástroje včetně zpěváků. Někteří dojíždějí na zkoušky z nedalekýchměst a vesnic.

Více informací o souboru naleznete na webu javorka.estranky.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad