Mezinárodní folklorní festival Pod Zvičinou 2022


17.6.2022 | 18:00 | Zámecký park Lázně Bělohrad

MFF 2022Městské kulturní středisko ve spolupráci s folklorním souborem Hořeňák a Hořeňáček pořádají již tradiční Mezinárodní folklorní festival Pod Zvičinou.

 

 

 

FESTIVAL PLNÝ ZÁŽITKŮ, TANCŮ, PÍSNÍ A MUZIKY
Dovolte nám pozvat Vás na 46. ročník Mezinárodního folklorního festivalu POD ZVIČINOU. Po kratší odmlce, způsobené epidemiologickou situící, se folklor vrací zpátky do Bělohradu. Stejný a přeci trochu jiný. Již desítky let se v Lázních Bělohradě setkáváme s folklorními skupinami z Česka i celého světa, tak se přijďte podívat, co jsme si pro Vás v letošním roce připravili. Díky spolupráci Městského kulturního střediska v Lázních Bělohradě a vedoucími souboru Hořeňák a Hořeňáček manželi Rychterovými, se můžete těšit na tři dny toho pravého folkloru a zábavy pro všechny.

Slavnostní zahájení festivalu bude v pátek odpoledne v Zámeckém parku. Festival najdete vždy na tomto místě. Kromě krásných tónů lidové hudby se můžete těšit na jarmark, loutkové divadlo a animační program pro děti. Budete moci již tradičně hodnotit Kotlíkový guláš, který uvaří jednotlivé folklorní soubory. Nemine Vás ani možnost zasoutěžit si v Polce Rallye (která je zapsaná do České knihy rekordů), vyhlásíme Miss festivalu a mnoho dalšího.

Vystoupí soubory:
FS Hořeňák a Hořeňáček
FS Bystřina ze Zlivi
FS Kyczera (PL) nahradí FS DETVA (SK), který bohužel nemůže dorazit
FS JARO
Hanácký soubor písní a tanců Klas z. s.
Soubor lidových písní a tanců Žerotín
FS NISANKA

K vidění toho bude opravdu hodně tak přijďte opět mezi Nás - TĚŠÍME SE NA SETKÁNÍ.

Vaše Městské kulturní středisko a Hořeňáci

Kdy: 17.6. - 19.6.2022
Kde: Lázně Bělohrad (hlavní program zámecký park)

Vstupné: ZDARMA

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad