Objevy zvukového portýra - 12. pokračování pořadu


3.12.2010 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Objevy zvukového portýraMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvede v pátek 3. prosince 2010 v kulturním sále Anenských slatinných lázní od 19ti hodin již dvanácté pokračování kulturního pořadu Objevy zvukového portýra, kde Vám Mirek Ošanec představí folkovou kapelu Vítr ve vlasech a skupinu Disney Band.

 

 Vítr ve vlasech
folková kapela z Litvínova, Mostu, Teplic, zaměřující se na interpretaci vlastních písniček

Disney band - folkové duo z Liberce
Tvorba kapely se opírá o písně Martina Kadlece, ale objevují se i písně převzaté (P. Havlík, Divadlo Sklep, A. Morrisette). Aranžmá vzniká velmi přirozenou a příjemnou cestou, zaprvé díky malému obsazení a za druhé díky jisté vnitřní spjatosti obou muzikantů. Interpretace ja pak založena na "feelingu", vnitřním náboji a dynamice. Důraz je kladen především na text písní. Ačkoliv jde o duo, nachází se zvuk skupiny na rozhraní folku a folk-rocku. Záleží na úhlu pohledu.

Zvukový portýr, rozhlasový týdeník pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky, připravovaný od roku 1987 Mirkem Ošancem a Pavlem Havlíkem na stanici „Český rozhlas Sever“, přiváží do Lázní Bělohradu DVANÁCTÝ díl tohoto pořadu.
V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvádí v sále lázní třetí ročník cyklu pořadů, do kterých si zve zajímavé hudební hosty. Pořad je nahráván a jeho ukázky vysílány na stanici Český rozhlas Sever, která je také mediálním partnerem večerů.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad