Objevy zvukového portýra - 18. pokračování pořadu


3.2.2012 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Objevy zvukového portýra - 18. pokračování pořaduMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Objevy zvukového portýra. Na 18. pokračování pořadu Vám v Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní skupinu DáMi a Mrakoplaš.

 

 

Objevy zvukového portýra, pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky.

Po tři roky byly Objevy zvukového portýra pravidelně vysílány v pořadu Zvukový portýr, připravovaný od roku 1987 Mirkem Ošancem a Pavlem Havlíkem na stanici „Český rozhlas Sever“.  Postupem času se staly předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“, který z něho vytěžil řadu zajímavých kapel.  Na podzim letošního roku vstoupily Objevy do svého čtvrtého ročníku.

 

DáMi

Mirka Akrmanová Savčuková -zpěv (ex Jentak-Liberec, P.O.L.)
Dáša Pařízková - kytara, zpěv (ex Arnika, Sekvoj)
Přemek Vágner - kontrabas (ex Sekvoj, Ta Jana z velké ohrady)
Vláďa Voc - kytara, baskytara (ex Minehava, Taboo...)
Karel Nohava - stálý host - perkuse, bonga,(ex Minehava, Folkšok)nyní - Petr Hilský & Jam sessžer...

Dvě dámy... DÁ-ša a MI-rka. Potkaly se před lety, když zpívaly ve věhlasných folk. kapelách:)). Po všech porodech, kapelních rozchodech a peripetiiích se, díky vzájemnému obdivu, rozhodnou zkusit spolu hrát a zpívat akusticky jejich oblíbené písně. Za pomoci kontrabasisty Přemysla(bez chlapů to asi nepůjde), vzniká radost ze společného potkávání, žvanění o dětech(11), obohacování se, odreagovávání, atd...

 

Mrakoplaš

je skupina pohybující se na pomezí žánrů blues, boogie a folku. Pravidelně ji můžete vídat v pražských klubech  Balbínova poetická hospůdka, Rybanaruby, Blues sklep, a na mnohých letních festivalech. Vystupuje nejen ve své základní sestavě (2 zpěvy, harmonika, kytary, basa, bicí), ale také ve velmi příjemné, komorní formaci s light rytmickou sekcí, která se výborně hodí do nejmenších klubů a na akustická pódia. Tato formace hraje autorskou muziku okořeněnou světově proslulými skladbami, které do svého repertoáru přidává při dlouhých tříhodinových vystoupení.

Inspirován postavou nedostudovaného čaroděje Mrakoplaše z knížek Terryho Pratcheta „Úžasná Zeměplocha“ ji v roce 1995 vytvořil Pavel Lipták, který je zároveň frontmanem a autorem většiny písní. Jeho velmi příjemný, vypravěčský projev je (spolu s pohádkově jemnými příběhy obsaženými v textech) nezaměnitelným poznávacím znamením této skupiny.

Krásný den a příjemný poslech… s Mrakoplašem
 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad