Otevírání letní turistické sezóny na Zvičině 2017


6.5.2017 | 10:00 | Zvičina

ZvičinaJako každý rok touto dobou, i letos nám dovolte Vás co nejsrdečněji pozvat na symbolické odstartování letní turistické sezóny, které proběhne v sobotu 6. května 2017 od 10:00 hod. na vrchu Zvičina. Tuto turistickou akci pořádá spolek Podzvičinsko, který spravuje cestovní ruch na území Podkrkonoší.

 

Akce se uskuteční v rámci společného Vítání jara v Podkrkonoší, kdy jsou spojeny akce Otevírání sezóny na Zvičině a Vítání jara v Lázních pod Zvičinou. Akce budou propojeny autobusovou linkou firmy OSNADO. V popoledních hodinách se stane vrch Zvičiny již tradičním cílem Memoriálu Václava Dobeše – Šárovcova Lhota – Zvičina (Běh na Zvičinu). Další akce se budou konat v obci Cerekvice nad Bystřicí, kde proběhne setkání rodáků a přátel obce spojené s oslavami 660. výročí od první písemné zmínky a dalším bohatým programem. V Miletíně se uskuteční Otevírání pivovarské zahrádky Miletín s programem od 12:00 hodin.

Otevírání turistické sezóny probíhá ve spolupráci s MAS Podchlumí, s DDM Jednička ze Dvora Králové nad Labem, se ZŠ Bílá Třemešná, s obcí Horní Brusnice a dalšími. Bohatý program pro děti i dospělé je připraven od 10:00 do 14:00 hodin. Čeká vás spousta zábavy, soutěží, poslech živé hudby i vystoupení dětí ze ZŠ Bílá Třemešná. Ochutnat či zakoupit zde můžete regionální produkty z Podkrkonoší nebo si prohlédnout informační materiály Podkrkonoší, Hradecka či Královéhradeckého kraje. Součástí programu bude také vyhlášení výsledků Výtvarné soutěže Podzvičinsko očima dětí a vítězné obrázky budou po celou dobu k vidění v kostele sv. Jana Nepomuckého na Zvičině. Zároveň bude vyhlášen IX. ročník Fotosoutěže Podkrkonoší 2017, jehož vítězové budou odměněni tradičně při podzimním zavírání turistické sezóny na Zvičině.

Neváhejte a přijďte v sobotu 6. května 2017 strávit příjemný jarní den na Zvičinu!

DM Podzvičinsko



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad