Převážně nevážně - o lázních i o životě


21.9.2018 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Z deníku lázeňského švihákaLázně Bělohrad pořádají a srdečně vás zvou na besedu a autorské čtení s Miroslavem Šilarem na téma Převážně nevážně - O lázních i o životě.

 

 

 

 

 


Vstupné: 50 Kč.

„Švihal jsem si to na lyžích dolů z kopce, načež jsem sebou švihl tak, že jsem si totálně rozšvihal koleno. Následovala komplikovaná operace, více než půlroční léčení a rehabilitace (chvílemi jsem myslel, že mě z toho vážně švihne...). Nešvihlo. Naopak, přes kapsu se švihla moje zdravotní pojišťovna, která mi zaplatila měsíc pobytu v lázních, čímž mi poskytla jedinečnou příležitost, státi se nefalšovaným lázeňským švihákem na dobu určitou."

Neuvěřitelné příhody, veselé historky, zajímavá setkání...Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat deník, v němž autor formou trefných postřehů glosuje každodenní lázeňské dění a s humorem sobě vlastním se vyrovnává s mnoha kuriózními situacemi, které během svého pobytu v lázních zažívá. Snad i proto, že se neváhá zasmát sám sobě a vzniklé problémy řeší s nadsázkou a životním nadhledem, si jeho texty, které v době svého vzniku vycházely jako blog, získaly mezi čtenáři takovou oblibu.

Nyní přichází autor Miroslav Šilar s novou knihou Švihák v porcelánu. Autorské čtení a beseda  je skvělým tipem, jak strávit podvečer. Zveme všechny, kteří mají rádi typický humor Miroslava Šilara.

Švihák v porcelánu

Humorná knížka o usedlém čtyřicátníkovi, v němž se ale pořád skrývá rozpustilý puberťák, který se po hlavě vrhá do nových dobrodružství, je magnetem na trapasy a věří, že s úsměvem jde všechno líp. Jakmile se začtete do vtipných historek z různých životních rolí hrdiny knížky, pohybujícího se občas životem jako slon v porcelánu, bude vám nad slunce jasné, že Šviháka a jeho příhody si zamilujete. Máte se na co těšit! Ilustroval Radovan Rakus.

Miroslav Šilar

Liberecký autor, kterého psaní provází prakticky od dětství - poprvé publikoval už ve svých osmi letech, a to anekdotu v časopise Ohníček. Je soudním znalcem v oboru průmyslové bezpečnosti, pracuje jako manažer u velké nadnárodní společnosti a má dvě děti. Není-li zrovna někde na cestách, zasedá coby mezinárodní rozhodčí v porotách našich i zahraničních soutěží vín. Je členem Českého svazu hádankářů a křížovkářů - vymýšlí křížovky či osmisměrky

 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad