Slavnosti písní a tanců Pod Zvičinou 2010


17.6.2010 | 19:00 | Lázně Bělohrad a okolí

Slavnosti písní a tanců Pod ZvičinouSlavnosti písní a tanců „Pod Zvičinou“ letos vstupují do svého 36. ročníku. Čtyřdenní přehlídka folklorních souborů, ve které mimo domácího Hořeňáku a dětského Hořeňáčku vystoupí ještě dalších pět souborů z Čech a Moravy a zahraniční folklorní soubory z Indonésie, Ruska, Polska, Rakouska a Maďarska. 

 

Slavnostní zahájení proběhne ve čtvrtek 17. června v Anenských slatinných lázních s názvem „Proč bychom se netěšili“.

Hlavní program se rozjede v pátek v podvečer na Horní Nové Vsi programem „U nás doma“. V sobotu dopoledne bude pokračovat v areálu  lázní vystoupením nazvaným „Lázeňské matiné“ a odtud se přesune do zámeckého parku, aby přes odpolední program gradoval slavnostním vystoupením zahraničních souborů s názvem „Křížem krážem“. V neděli dopoledne ukáže svoji barvitou tvář na roztančeném náměstí. Odpolední nedělní průvod projde Lázeňskou ulicí, aby přivedl účinkující a diváky opět do Zámeckého parku, kde se rozjede závěrečný odpolední galaprogram.

Mimo folklorní vstoupení je pro diváky připravena i mimořádně zajímavá soutěž v polce zvaná Polka Rallye, koncert dechové hudby Podzvičinka, Posezení s Jaroslavem Svěceným, nedělní mše u Fričova muzea s účastí souborů, výchovný program „Stopy“ pro žáky hořických škol a řada dalších drobnějších akcí.

Celý program se neodehrává pouze v Lázních Bělohradě, ale zahrnuje i vystoupení v okolních městech a obcích.



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad