Slza - koncert


26.8.2016 | 20:00 | Zámecký park Lázně Bělohrad

SlzaMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad Vás srdečně zve na koncert popové kapely Slza, jejíž členy jsou Petr Lexa, na internetu známý také jako Hoggy, a Lukáš Bundil.

 

 

 

 

 

Petr Lexa zpívá, současně svoji skupinu prezentuje i na svém osobním YouTube kanále. Již se objevil v televizi jako herec v seriálu Přístav a jako finalista soutěže Hlas Československa. Lukáš Bundil hraje na kytaru a je zakladatel této skupiny. Právě on oslovil Petra Lexu, aby s ním zpíval. Krom nich s nimi na koncertech hrají i další hudebníci, kteří ale nejsou stálými členy kapely.

Tato skupina vyhrála řadu ocenění. V roce 2015 vyhrála Českého Slavíka ve dvou kategoriích - objev roku a hvězda internetu, ceny Evropy 2 - Domácí skupina roku a Objev roku, Žebřík 2014 Bacardi Music Awards - 2. místo v kategorii Skladba roku (Lhůta záruční) a 2. místo v kategorii Objev roku. V roce 2016 vyhrála 4 ceny Evropy 2 - Domácí skupina roku, Domácí skladba roku, Evropa 2 Unplugged a Absolutní vítěz, Žebřík 2015 iREPORT Music Awards - 1. místo v kategorii Skladba roku (Katarze) a 2. místo v kategorii Videoklip roku (Katarze). Jejich debutové album debutovalo na 1. příčce České hitparády s prodejem 3 tisíce kusů za 1 týden a za 3 týdny po vydání má už platinovou desku.

Na textech pracují s Ondřejem Ládkem, známým spíše jako Xindl X.

Ve videoklipu na jejich první píseň, která vznikla pod názvem Lhůta záruční, si s nimi zahrála herečka Veronika Hájková. Text k této písni napsal Ondřej Ládek, známý spíše pod pseudonymem Xindl X. Ve videoklipu na jejich druhou píseň, Celibát, si s nimi zahrála Barbora Zelená, finalistka soutěže Miss 2011. Třetí vydaný song se jmenuje Katarze a jedná se o hlavní znělku pro televizní seriál Přístav. V roce 2015 vydali debutové album ,,Katarze", která obsahuje celkem 10 písní. 4. píseň kterou vydali na začátku dubna se jmenuje Fáze Pád. Kde si zahrála finalistka Miss 2014.



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad