Společná výstava Jiřího Vavřiny a Miloslava Říhy


3.5.2019 | 16:00 | Památník K. V. Raise

Tavené skloMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad Vás zve na společnou výstavu dvou umělců pana Jiřího Vavřiny, který Vás potěší svými obrazy a pana Miloslava Říhy, který Vám představí své skleněné objekty.

 

 


Zahájení výstavy proběhne v pátek 3. května 2019 v 16 hodin. Výstava potrvá do 23. 6. 2019.

Otevírací doba: út, čt, so 9 - 12, 14 - 16, ne 14 - 16

Vstupné: dospělí 20,- Kč, děti 10,- Kč

 

Jiří Vavřina

Člen Unie výtvarných umělců v Hradci Králové

Za 40 let výtvarné činnosti uspořádal více než 90 výstav.

Praha, Brno, Olomouc, Liberec, Pardubice, Hradec Králové, Nová Paka, Jičín, Jilemnice, Vrchlabí, Lázně Bělohrad, Turnov, Potštejn, Ústí nad Orlicí, Choceň, Chrudim, Skuteč, Náchod, Lanškroun, Vysoké Mýto, Havlíčkův Brod, Svitavy, Litomyšl, Kutná Hora, Lnáře a další.

Pravidelně se zúčastňuje kolektivních výstav, salonů a charitativních akcí Též se pravidelně účastní aukce malovaných filmových klapek na Zlínském filmovém festivalu.

Je uveden ve Slovníku českých výtvarných umělců.

 

Miloslav Říha

Architekt Miloslav Říha je absolventem Střední průmyslové školy nábytkářské v Bystřici pod Hostýnem a v mimořádném dvouletém studiu i oboru architektura na ČVUT v Praze.

Je členem Asociace interiérových architektů a Unie výtvarných umělců. V roce 1990 vystavoval na Československém salonu ve Veletržním paláci, o dva roky později i v Japonské Kanazawě. S jeho tvorbou se mohli seznámit návštěvníci salonů UVU v Hradci Králové, Litomyšli i Jaroměři, a také AIA v pražském a brněnském Design centru.

Autor vystavuje skleněné tavené plastiky v kombinaci s různými materiály.
S designérským rukopisem Miloslava Říhy je možné se seznámit na mnoha desítkách míst realizovaných návrhů interiérů hotelů, bank, administrativních budov, vstupních hal, prodejen apod.  Jeho díla jsou zastoupena i v soukromých sbírkách.

Ušlechtilé materiály, překvapivé kompozice, preciznost zpracování - to jsou základní atributy tvorby arch. Miloslava Říhy.

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad