Strašidelná Bažantnice 2017


24.6.2017 | 16:00 | Bažantnice

Staršidelná BažantnicePohádkové postavy, příšery a strašidla si Vás dovolují  srdečně pozvat na již jedenáctou kouzelnou procházku Bažantnicí ke kostelíku na Byšičkách...

 

 

Strašidelná Bažantnice se uskuteční v sobotu 24. června 2017 v Lázních Bělohradě. Začátek procházky je tradičně u vily Karlušky v areálu lázní a je průběžný od 16:00 do 19:00 hodin. Putování za strašidly a pohádkovými postavami pokračuje lesoparkem Bažantnice kolem rybníku a lesní cestou až ke kostelíku  sv. Petra a Pavla na Byšičkách (přibližná trasa Strašidelné Bažantnice). V podvečer se v lesoparku a okolí objeví více jak stovka pohádkových bytostí, strašidel a příšer.

Upozorňujeme, že v kalendáři města pro rok 2017 je uveden termín Strašidelné Bažantnice v sobotu 1. července a poutě na Byšičkách v neděli 2. července. Vzhledem k přesunutí termínu poutě na Byšičkách na neděli 25. června dochází i ke změně termínu Strašidelné Bažantnice.

Pro děti

Pro děti zde budou hlavně postavy známé z pohádek, z těch klasických i úplně novodobých. Potkáte zde Červenou Karkulku, čarodějnice, skřítky i bludičky. Flinstounovi se budou projíždět v luxusním pravěkém automobilu se speciálním pohonem a pravděpodobně k nám zavítá i zahraniční návštěva z mimozemské planety. Dále zde můžete potkat rytíře, trpaslíky, Čachtickou paní, Alenku z říše divů a jiné podivuhodnosti.  Určitě vás také potěší roztomilí Šmoulové. Parkem se bude prohánět hraběnka na koni a piráti budou brázdit Černé jezero na svém škuneru.  K nejoblíbenějším postavám a postavičkám patří Krteček, který má svoji jamku na louce (pozn. letos si však bohužel vzal dovolenou) a Vodník sídlící na ostrůvku v Černém jezírku. Dokonce vás mohou přepadnout i indiáni, kteří si tady budou mít svůj tábor.

Pro otrlé vyznavače hororu

Pro otrlé a vyznavače hororu si připravili hostinu kanibalové (srdečně Vás zvou ke společné večeři),  v pekle čerti povaří zlobivce v kotli, s hříšníky vyorají brázdu a pro ušlé pocestné si dokonce otevřou bar U tří čertic. A letos nově přijedou skřeti z Mordoru. Na stráň se přestěhoval dvouhlavý drak, ten se z hodného mluvivce stal děsivým přízrakem trhajícím kolemjdoucí. Loupežníci Vás s největší pravděpodobností oloupí, smrtka připomene, že je třeba si užívat, než nás pokosí, upíří možná ochutnají Vaši krev a přijedou i zombíci. Těší se na Vás mrtvoly na hřbitově i oběšenec.

Malý dárek pro děti

Na začátku procházky si děti vyzvednou speciální leták u vily Karlušky, který když doplní razítky z kontrolních stanovišť, mohou si na konci Strašidelné Bažantnice leták vyměnit za malý dárek.

Děti se mohou zapojit - kdo přijde v kostýmu, dostane zvláštní drobnou upomínku.

Na louce u Byšického kostelíka budou stánky s občerstvením a pro děti připraven podvečerní program: dětská diskotéka, skákací hrady a jiné dětské atrakce. Bude si možné zakoupit speciální pexeso s motivy Strašidelné Bažantnice za 50 Kč a čertovy obrázky (karty) za ďábelskou cenu 66,6 Kč. Zavítáte-li v předposlední červnovou sobotu do Lázní Bělohradu, zažijete něco krásného a uvidíte, co jste ještě neviděli a doufáme, že se společně s námi zasmějete.

Pojďte se s námi příjemně bát, už se těšíme…

Důležité informace

  • Jablka a mrkvičky pro krmení divé zvířeny s sebou! (pro kozy polodivoké, králíky, minikoně, oslíka – prostranství u altánku v Bažantnici a koně na Byšičkách)
  • Až do pekla se dostanete s kočárky a invalidními vozíky, dále však musíte mít statného (nejlépe dva) ošetřovatele, aby Vám pomohl po hrbolaté cestě dopravní prostředek vytlačit (je možné se z pekla kousek vrátit ke stanovišti poslední pomoci a vyjet na Byšička po silnici).
  • Nezapomeňte si také zabalit dobrou náladu a smysl pro legraci, protože jinak můžete utrpět šok i psychické trauma.
  • Vstup na vlastní nebezpečí, za děti zodpovídají rodiče.
  • Vstupné na Strašidelnou Bažantnici je dobrovolné.
  • I letos bude vstup se psy zakázán.
  • Speciálně a pouze v době konání Strašidelné Bažantnice budou mimořádně otevřena parkoviště za Sokolovnou, v Tyršově ulici, u fotbalového hřiště a pod kostelíkem na Byšičkách.
  • Prosíme návštěvníky, aby při odchodu z Byšiček využívali únikových tras a tím dodržovali jednosměrný provoz na hlavní trase Strašidelné Bažantnice. Děkujeme.

Složení strašidel

Všechna strašidla, pohádkové postavy a jiné příšery jsou dobrovolníci, kteří vše dělají pro potěšení návštěvníků, zejména dětí. Má-li někdo zájem se aktivně zapojit mezi strašidla a jít strašit, ozvěte se na e-mail mks@lazne-belohrad.cz, rádi vás zapojíme.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad