Vernisáž výstavy Jaroslavy Tomiškové - Světlo v obrazech


14.7.2017 | 16:00 | Památník K. V. Raise

Abstrakce Jaroslavy TomiškovéMKS Lázně Bělohrad vás srdečně zve na výstavu paní Jaroslavy Tomiškové pod názvem „SVĚTLO V OBRAZECH". Výstava bude slavnostně zahájena v pátek 14.7.2017 v 16 hodin.

 

 

Zhlédnout budete moci průřez celou tvorbou autorky. Mezi nejoblíbenější tvorbu patří abstrakce, zátiší a krajiny.

Výstava potrvá do 13.8.2017.

Jaroslava Tomišková, Světlo v obrazech | abstrakce - zátiší - krajiny

Heřmanův Městec - městečko zasazené do malebné krajiny na samém úpatí Železných hor, je místem narození a současné tvorby Jaroslavy Tomiškové. Při olejomalbě abstrakcí, zatiší a krajin využívá tajů olejových barev, do kterých byla zasvěcena v Lidové škole umění v Pardubicích. V začátcích tvorby jí byl cennou oporou pan Jiří Šimek - malíř, sochař, loutkář - hlinecký rodák působící do roku 2016 v Pardubicích.

V současné době si jde autorka svojí vlastní cestou. Cílem její tvorby není šokovat, ale malovat - jak sama říká - srozumitelnou řečí nejenom pro radost svoji. Osobitou tvorbou, prosycenou světlem a pozitivní energií dokazuje, že krása síla světla doopravdy existují. Ve spojení s barvou světlo ovlivňuje naše tělo a je neoddělitelnou součástí lidského žití. Každý člověk však má svůj svět, svá pravidla, proto existují velké rozdíly ve vnímání a pochopení zejména abstrakcí.

Autorka absolvovala množství úspěšných výstav po České republice - jejich přehled a zvláště potom aktuální výstavy najdete v sekci "Výstavy". Tvorba Jaroslavy Tomiškové se těší zájmu mnoha zahraničních klientů z Německa, Francie či USA.



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad