Zahájení výstavy - Našim objektivem


10.7.2020 | 09:00 | Památník K. V. Raise

Našim objektivemPo úspěšné výstavě "Pod Zvičinou louky", vás zveme na výstavu, která nese název "Našim objektivem". Jak už je zřejmé z názvu výstavy, bude se jednat o výstavu fotografií.

 

 

 

Můžete se tedy těšit, na fotografie od Spolku východočeských fotografů.

Výstava započne 10. 7. 2020 a končit bude 9. 8. 2020.

S lítostí musíme oznámit, že vernisáž 10. 7. 2020 ze zdravotních důvodů neproběhne a v tento den bude památník otevřen od 16:00 do 17:00.

Památník K. V. Raise je pro vás otevřen každé úterý, čtvrtek a sobotu od 9:00 - 12:00 a od 14:00 - 16:00. Dále pak každou neděli od 14:00 - 16:00.

 

SPOLEK VÝCHODOČESKÝ FOTOGRAF

Fotografický spolek Východočeský fotograf zapustil své kořeny ve Zlíči v roce 2018. Jedná se o historicky první spolek v České Skalici, který sjednocuje východočeské fotografy amatéry a podporuje jejich zájmovou činnost. Spolek umožňuje uplatnění všech zájemců a přátel fotografie, bez rozdílu na jejich fotografické zaměření a zkušenosti. Klade důraz na společenskou stránku, kulturu a v nepodstatné řadě se snaží svojí činností pomáhat s osvětou životního prostředí. Ve snaze zachovat uplatnění a popularizaci fotografie v jednadvacátém století se pokouší navázat na tradice a vytvářet tradice nové, rozvíjet se o činnosti, které obohatí kulturní dění Českoskalicka a okolí. Toto programové zaměření dokumentují tematické výstavy, které proběhly v roce 2019.

V čele spolku je předseda Dana Vlčková, dále pak Martin Švehla a Petr Vlček. Jako členové se do spolku přidali Rostislav Švíka, Markéta Lajská, Adam Hejzlar a Přibylová Monika a Pavel Josef. Všichni se scházejí v pondělí jednou za tři týdny v podvečerních hodinách. Probíhá ukázka fotografií každého ze členů a diskutuje se o nich. Probírají se techniky focení a předávají se informace, které jsou velmi cenné, protože usnadňují a urychlují posun ve focení a povzbuzují k inspiraci. Plánují se výstavy a fotovýpravy.

V loňském roce pořádal spolek tři výstavy. Svou historicky první výstavu zahájil v Městské knihovně v Náchodě. Za ní následovala výstava v Muzeu Boženy Němcové v České Skalici a na podzim spolek pořádal poslední výstavu, a to ve Vile Čerych v České Skalici, která byla vyhodnocena jako nejúspěšnější. Všechny výstavy byly tematicky zaměřené. Mimo výstav se spolek přidal k akci Den otevřených ateliérů, který pořádá Impuls Hradec Králové.

Spolek amatérských fotografů je volné sdružení lidí, které spojuje vášeň k focení a k fotografii. Členství spolku je omezené věkově (dosažením 18 let), člen musí být aktivní ve focení a podílet se na spolkovém dění.

Více informací naleznete na webových stránkách www.vcfotograf.webnode.cz

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad