Zahájení výstavy - Tvořivé cesty jedné rodiny


14.6.2013 | 16:00 | Památník K. V. Raise

Výstava HeberMěstské kuturní středisko zahajuje výstavu s názvem - Tvořivé cesty jedné rodiny. Vernisáž výstavy proběhne v pátek 14. června 2013 od 16 hodin.

 

 

Výstava potrvá do 28. 7. 2013.

PETR HEBER
jeho nejoblíbenějším materiálem je dřevo, které kombinuje s kovem či jinými komponenty, pokud to vyžaduje jeho výtvarný záměr nebo technická nutnost. Nemá žádný vlastní oblíbený výtvor. Všechny jeho objekty, které za svůj život vytvořil, jsou části dalšího výtvoru. Život mu dává vše co chce.

PATRICIE HEBEROVÁ – MACHATÁ
její nynější období je vrácení se ke květinám, které má tak ráda. Někdy je aranžuje do kytic, ale ráda je maluje a kreslí rostoucí přímo na záhonu v přirozeném seskupení – směs listů, travin, květů a stonků. Krom toho si tvoří i soubory moderních černobílých obrazů přísně dekorativního charakteru.

DOMINIKA MACHATÁ
jablko nepadlo daleko od stromu, žákyně střední umělecké školy, obor architektury a designu. Začínala již v lidušce s výtvarným oborem, kde získávala první základy. Na škole pokračuje – a to i s řemeslem, neboť to je základ dalšího výtvarného projevu, rukodělné zručnosti i řemeslné dovednosti a užitečné nápaditosti. A pak se může dělat i umění. Zde nám předvádí kresby ze skicáku.

VANESSA MACHATÁ – nejmladší z rodiny
také žákyně lidušky, zvládá a dědí výtvarný obor, protože má co okoukat v prostředí kde vyrůstá, neboť kumšt, nápaditost a vkus má kolem sebe, ale zde je vše ještě dětské, malované pro radost.

 

Otevírací doba v Památníku K. V. Raise

Plakát v příloze



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad