Zemřít pro design - dokumentární film


4.2.2020 | 18:00 | Městská knihovna Lázně Bělohrad

Zemřít pro designZveme Vás do knihovny na promítání dokumentárního filmu Zemřít pro design v rámci projektu Promítej i ty! Za Promítej i ty! stojí festival Jeden svět, největší přehlídka dokumentárních filmů o lidských právech na světě.

 

 

Výroba notebooků, mobilů a elektroniky vůbec je toxická. Zaměstnanci kvůli agresivním chemikáliím trpí závažnými nemocemi. Výrobci to vědí. Maří soudní procesy a tutlají informace. Jedovaté látky nelze zlikvidovat. Rozežírají nádrže, pronikají do vzduchu, cestují po planetě - a škodí všem. Snímek metodicky rozkrývá problém globálních rozměrů. A ukazuje, jak je dále stupňován nelidskými podmínkami v čínských výrobnách, technikami "likvidace" starých přístrojů či praktikami, jimiž firmy dál nutí zákazníky kupovat nové modely. Na druhou stranu, ve světě se najdou i kutilové razící šetrné cesty, jak s elektronikou zacházet, aby pro nás neměla fatální následky...

Zemřít pro design: USA 2016, režie: Sue Williams, stopáž: 73 min. Film s českými titulky, vstupné zdarma.

Vhodné i pro mládež od 14 let.

Tato událost se koná v rámci akce Neseďte děti o jarních prázdninách doma. Veškeré události, které jsou zařazeny do této akce najdete v našem článku.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad