Živák lázeňský - 24. pokračování


18.1.2013 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra - pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim letošního roku pořad vstoupil do svého pátého ročníku.
V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho dvacátéprvní pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety - duo Michal Vaněk, Marek Novotný a skupinu BG Bazar.

 

BG Bazar
Tato skupina vznikla v roce 1998 v Jablonci nad Nisou. Zpočátku byla bluegrassová, ale později se její tvorba začala nápadně rozšiřovat. Dnes hrajeme moderní bluegrass, newgrass, gospel, new age, folk a country. První demoalbum s názvem "Rudá zář" bylo dokončeno v roce 1999. Poté následovalo období personálních změn a v dnešní sestavě hraje soubor od podzimu 2001. V roce 2002 vzniklo nové demoalbum "Poslední den prázdnin" a na jaře 2004 vydala skupina svůj první oficiální nosič "Dech mořských plání", který je ze tří čtvrtin složený z původních skladeb. BG Bazar zpívá anglicky a česky. V repertoáru jsou kromě vlastních skladeb písně oblíbených amerických interpretů (např NEWGRASS REVIVAL, Alison KRAUSS, BLUE HIGHWAY, Rhondy VINCENT, DIXIE CHICKS atd).

 

Michal Vaněk: Mám rád rozervané písně
Vám, kdo podrobněji sledujete českou písničkářskou scénu, určitě není neznámé jméno Michala Vaňka, autora, muzikanta a v neposlední řadě loutkoherce ze severočeského Nového Boru. Vedle sólové tvorby, kterou měl možnost nejednou představit ve finále Zahrady písničkářů v Kuřimi, se věnuje (mimo jiné se svou ženou) folkové skupině Zhasni. Když jsem mu nabídl rozhovor, nejprve skromně prohodil, že přece existuje spousta zajímavějších muzikantů. Ale potom na všechny otázky ochotně odpověděl jazykem vycizelovaným a takřka básnickým. Vždyť slovům – jak se za chvíli dozvíte – dává velkou váhu...

Více na www.bandzone.cz/michalvanek

 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad