Živák lázeňský - 26. pokračování


5.4.2013 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra - pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim letošního roku pořad vstoupil do svého pátého ročníku.
V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho dvacátéšesté pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety. Pořad se natáčí a záznam se vysílá na rádiu Folk.

V pořadu vystoupí Mrakoplaš Light Orchestra a Toman a lesní panna.

 

Mrakoplaš Light OrchestraMLO je skupina pohybující se na pomezí žánrů blues, boogie a folku. Pravidelně ji můžete vídat v pražských klubech Balbínova poetická hospůdka, Rybanaruby, Blues sklep, a na mnohých letních festivalech. Vystupuje nejen ve své základní sestavě (2 zpěvy, harmonika, kytary, basa, bicí), ale také ve velmi příjemné, komorní formaci s light rytmickou sekcí, která se výborně hodí do nejmenších klubů a na akustická pódia. Tato formace hraje autorskou muziku okořeněnou světově proslulými skladbami, které do svého repertoáru přidává při dlouhých tříhodinových vystoupení.

Více na www.mrakoplas.cz

 

Toman a lesní panna
U táboráku vznikla už řada folkových skupin, ani u Tomana a lesní panny tomu nebylo jinak. V roce 1995 se ještě bezejmenné duo Pavel Toman – Romana Tomášková účastnilo Žalmanova hudebního tábora Oasa musa. Z tohoto tábora pochází také název Toman a lesní panna, který napadl tehdejší Žalmanovu manželku. Kdo představuje “Tomana”, je ze jmen členů dua asi jasné, no a ta “Lesní panna” zbyla pro Romanu. Název se rychle ujal a zůstává dodnes, i když se dávno nejedná pouze o duo. (Sestavu do tria doplnil baskytarista a textař Zdeněk Jandík. V tomto složení skupinka hrála až do začátku roku 2000.)

Více na www.volny.cz/lesni-panna


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad