Živák lázeňský - 34. pokračování


23.10.2014 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra - pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim loňského roku pořad vstoupil do svého šestého ročníku.
V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho třicáté pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety. Pořad se natáčí a záznam se vysílá na rádiu Folk.

V pořadu vystoupí dívčí folk-country-pop kapela Berušky z Jablonce nad Nisou

Berušky

Kapela BeruškyDívčí folk-country-pop kapela z Jablonce nad Nisou. Tři nástroje, tři hlasy a muziky plný ranec. Takto by se kapela dala stručně popsat J.  Dívky hrají od srpna roku 1998 a za dobu svého působení natočily dvě autorská CD, dvě promo CD s převzatými písněmi a jedno vzpomínkové CD k patnáctinám. Pod názvem Ladybirds jezdí koncertovat do ciziny, převážně pro jejich berlínský fanklub. Styl folk-country-pop vznikl z různorodosti jejich repertoáru. Vlastní písně jsou převážně folkové, z country muziky často čerpají od kapely Dixie Chicks nebo Sugerland, a z popového soudku si půjčují písně například od Bee Gees, No Doubt, Nicole Scherzinger, Suzi Quatro, Christina Aguilera…

Aktuální složení kapely hraje od roku 2009: Alena Schernstein Vítová (kytara, zpěv, kapelnice), Zuzana Šírová (housle, zpěv) a Anička Drábková (basa, zpěv)

V letech 2007 – 2009 s Beruškami basovala Stephanie Van Vleet.

1998 – 2007 hrála basu zakladající členka Helenka Peukertová.

Kapela Berušky spolupracovala na mnoha projektech jako vokální složka. Jaroslav Samson Lenk si je pozval jako vokalistky k CD Slunečno, několikrát v tomto cédéčkovém složení vystupovali. Vokálů děvčat využila i kapela Mandragora z Jablonce nad Nisou, Barbeque z Mladé Boleslavi, kapela Seven z téhož města a také se podílely na natáčení projektu Štěpána Smetáčka. Živé vystoupení secvičily s Tomášem Berkou a aktuálně se podílí na jeho projektu Rezonance.

Více informací o kapele na www.berusky.eu


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad