Živák lázeňský - 39. pokračováníí


13.3.2015 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra - pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim loňského roku pořad vstoupil do svého šestého ročníku.
V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho třicáté osmé pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety. Pořad se natáčí a záznam se vysílá na Českém rozhlase - Koncert studia noc po celé republice a na internetovém rádiu Folk.

V pořadu vystoupí Duo My tři a skupina Čáry Máry.

 

Čáry Máry

Máme rádi muziku a máme se rádi.

Čáry Máry jsme založili na podzim roku 2010, když jsme po první zkoušce zjistili, že si rozumíme a skvěle se nám společně hraje i zpívá.

Hrajeme folk s prvky jazzu. Písničky máme vlastní a s oblibou v nich využíváme vícehlasého zpěvu. Na repertoáru se podílíme všichni, tak o nové a různorodé věci nemáme nouzi. Dvě písně jsou převzaté (darované). Jedna z nich je Čarodějná - z té vyplynul název naší kapely.

Je nás pět, z toho dvě maminky a dva strojvedoucí, takže domluvit zkoušku dá zabrat. Houslista dojíždí z dálného východu, jinak jsme z Plzně.

Pravidelně se účastníme hudebních soutěží, jako je Porta nebo Notování. Na Portě se nám podařilo několikrát získat cenu diváků, čehož si velmi vážíme. V plzeňských klubech pořádáme vlastní koncerty, hrajeme při různých příležitostech i na náměstí Republiky, přes léto vystupujeme na menších festivalech.

 

Duo My tři

Jsme duo Marta Janečková a Petr Soukup. Hrajeme a zpíváme převážně naše folkové písničky zatím ve dvou, protože náš nehrající kapelník ještě musí vyrůst, aby hrál s námi. Prvně jsme zahráli v roce 2009 na předkole porty v Plzni a postoupili do Březové. Děláme večírky v plzeňských klubech, kam zveme naše přátelé, začínající muzikanty, jako hosty. Oba dva působíme ještě v jiných formacích, ale Duo my tři je pro nás rodinná a srdeční záležitost.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad