Živák lázeňský - 42. pokračování


26.2.2016 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýPořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 

 

Na podzim loňského roku vstoupil pořad do svého sedmého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho čtyřicáté druhé pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety.

V pořadu vystoupí Quaoar a Domino.

Quaoar

Autorský folk s příměsí latiny, klasiky, jazzu... Skládající kytaristka a hrající textařka v sesterském dvojhlasu.

Hrály na festivalech Folková růže, Zahrada, Trampská nota, Pernštejnská Fortuna, na bratislavském Klepáči nebo ve finále autorské i interpretační Porty v Ústí nad Labem. V národním finále Porty v Řevnicích získaly 3. místo (2013) a cenu za precizní instrumentaci (2011). V posledním roce byla Klárka nominována na Kytaristu roku soutěže Skutečná liga a postoupila mezi pětici finalistů soutěže festivalu Kytara napříč žánry. Cenou za hru na kytaru.ji ocenila i porota řevnického portovního finále.

Písničky dua vyšly na kompilacích 50 miniatur (50 krátkých skladeb 50 autorů, EMI 2007), v rámci projektu Gramodeska 2008 na klasické vinylové desce, v projektu Martina Hejnáka Studna neobjevená, na CD Zašití písničkáři a Tucet písní z Časování.

 

Domino

Skupina vznikla na sklonku roku 2001. Pokud byste ji chtěli stylově zařadit, nejspíše by se blížila pojetí etno-folku. Čerpá z moravského hudebního folklóru, který si kapela sama upravuje. Z repertoáru najdete balady, zbojnické i lyrické písně. Pro zpestření své i posluchačské si občas zazpívají a zahrají tradicionály či folkové standardy.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad