Živák lázeňský - Norbi Kovács, Stráníci s Mirkem Ošancem


15.3.2019 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýPořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 

 


Na podzim letošního roku vstupuje pořad do svého desátého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho šedesáté třetí pokračování, do kterého pozval dalšíh interprety - geniálního kytaristu Norbiho Kovácse a skupinu slavící 35 let trvání Stráníci s Mirkem Ošancem.

Vstupné 50 Kč

 

Norbi Kovács

Norbi Kovács se narodil v roce 1968 v Šaľe na Slovensku a vyrůstal v Šahách-na pomezí hranic Slovenska a Maďarska. Do Prahy se přestěhoval v roce 1992 a od té doby hrál s různými kapelami- Red wine, Plazma a s řadou interpretů- Radůza, Petr Skoumal či Máriem Bihárim.

Skládá hudbu k reklamě, k divadlu a také k filmu (například hudba k filmu U mě dobrý, Occamova břitva, Druhý život Jitky K., Rodiče napořád).

V současnosti je členem skupin Ivan Hlas Trio,Lokomotiva a Kybabu. V roce 2013 vydal sólové instrumentální album Takžetak, které vychází z klasických kytaristických forem, jako je ragtime, folk, trocha blues, patrné jsou i stopy gypsy jazzu či flamenka.

Kromě hudby je jeho velkým koníčkem fotografie. Má za sebou již několik úspěšných výstav.

Novinkou posledních měsíců jsou Norbiho samostatné akustické koncerty, kde vystupuje se svými skladbami.

Více informací na www.norbi.cz

 

Stráníci a Mirek Ošanec

Setkání, či řízení osudu se událo na konci srpna roku 1983, kdy se Luboš s Veronikou potkali na vandru v obci Březina u Rokycan, od tohoto času můžou datovat vznik tramp-folkového dua Stráníci. Během let osmdesátých prodělali spoustu obměn v různých skupinách, Šlapací pětka, Kapr na modro, Neelectric band, ale především Náhodná sešlost, kterou založili v zimě roku 1983 spolu s Ivanou Fialovou, Petrem Gondou, Lubošem Buriánem, Jirkou Vágnerem, posléze přibyl v roce 1984 Ivan Varga (Martin Maxa). Přes všechna tato seskupení, ale byl základní kámen položen na pevno a duo Stráníci hrálo i samostatně..

Více informací na www.stranici.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad