Bigbítový minifestival 2012


25.8.2012 | 19:00 | Zámecký park Lázně Bělohrad

Bigbítový minifestivalMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad pořádá další ročník tradičního Bigbítového minifestivalu. Letos vám zahraje Silent session, Araxa a Orient rock.

 

 

 

Koncert se koná za každého počasí, je připraven krytý prostor pro diváky.

 

Silent Session
Skupina Silent Session se začala pomalu formovat ve skupině Elevace (která se v lednu 2007 znovu sešla po dvaceti letech). Původní historická sestava čítala sedm členů (3 kytary, basa, bicí,klávesy,zpěv) a tak si někteří návštěvníci koncertů pletli podium se zastávkou autobusu. Playlist tvořily původní skladby (někdy starší víc než dvacet let).
Po změně na postu bubeníka .Kdy původního Mildu vystřídal Pepa Cigánek se začala pomalu formovat tato tichá sešlost.

V únoru 2009 proběhlo poslední vystoupení Elevace a dál pokračuje Silent Session v zredukovaném složení čtyř sokolů (basa, buben,kytara, zpěv).
V listopadu 2008 jsme ve studiu Propast Petra Jandy nahráli CD „Za zrcadlem“, kde kromě původních věcí je už pět novinek. Do studia jsme pozvali také dva hosty . Vokalistku Pavlínu Kalousovou-Hockovou a klávesistu Petra Berkiho.

Nyní už opět vesele zkoušíme, dáváme do hromady nové skladby. Dokonce jsme mluvili o přibrání ještě jedný kytary. Dospěli jsme ,ale k tomu, že je teď v kapele taková pohoda a souznění, že bychom podobnýho pošuka už nenašli. Tak hrajeme jen ve čtyřech bo nás moc baví. Tak snad i vás.

Více informací na www.silentsession.eu

 

Araxa
Právě se nacházíte na internetových stránkách protivínské skupiny ARAXA. Skupina byla založena již roku 1977 a i přes dlouhou dobu své existence se nedá říct, že by ARAXA hudebně stagnovala. Současný výraz skupiny je sice z největší části ovlivněn hudbou rockových a metalových formací hrajících v průběhu 80 let, ale rozhodně není tvorba Araxy pouhým kopírováním oblíbených kapel.

Více informací na araxa.me.cz

 

Orient rock
Je tomu dávno. Již v roce 1964 se rozhodlo pár Modřanských muzikantů založit v Modřanech první bigbeat. Přes známosti je měl v tomto rozhodnutí podpořit národní podnik Orion Modřany, zajistit zkušebnu, vybavení atd. Byla tu však podmínka, že skupina musí mít v názvu slovo Orion..

Více informací na www.orientrock.wz.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad