Festival Kočí v Chotči 2021 – M Y C E L Ý U M


13.8.2021 | 16:00 | Choteč

koci v chotci divadloV Chotči chystají bohatý kulturní i odborný program o houbách. Během pátku a soboty 13. -⁠ 14. srpna uvedou na dvě desítky představení z oblasti divadla, hudby i přednášek. Chystají i večerní žampiónový průvod. Série mykologických přednášek začne již ve středu před festivalem.

 

Kulturní program zahájí v pátek již tradiční host festivalu bluesman Martin Chik. Páteční dramaturgie dala prostor i bigbeatu, který chápe jako jedno z důležitých kulturních vláken podhoubí této akce. Představitelem tohoto směru je kapela Nahá sestra a špinavý klubový rokenrol dneška - Nauzea Orchestra. Zazní ale i džipsy a klezmer kapely Der Šenster Gob a dostaneme se i k houbové literatuře. Spisovatel Jiří Kamen bude číst ze své knihy Báječný svět hub.
Sobota je věnovaná nejen (věčným) dětem. Na své si přijdou milovníci loutkového i improvizovaného divadla, folku, word music a indie rocku, hub i dobrého jídla. Den začne procházkou po lese s Mykolou z lesa. Dopoledne zahraje Divadlo b představení Malý pán a odpoledne se roztočí Medvídci Roberta Smolíka. Hřibem soboty je koncert výtvarnice, houbařky a muzikantky Marie Ladrové v kostele. Těšit se můžete i na večerní žampiónový průvod vesnicí a na žampiónovou volenku v sále. K tanci i poslechu zahraje dechovka Javorka z Lázní Bělohradu.

Program se děje na různých místech ve vesnici (v hospodě, na dvoře, na dětském hřišti, na hnojišti, u rybníka, v kostele i jinde) a v okolní přírodě (na louce, v lese, na stromě i na dně bývalého rybníka a na bývalé skládce). Přespat se dá ve stanovém městečku. „V rámci festivalu pracujeme s tím, co je. Český venkov neidealizujeme, ale skrze společné téma se snažíme vytvořit sváteční chvíli pro všechny zúčastněné, místní obyvatele i přespolní návštěvníky," říká organizátorka festivalu Daniela Grohová.

Další informace o festivalu naleznete zde:, www.kocivchotci.cz, FB - Kočí v Chotči 2021, ČRo Vltava ArtCafé.
Akci pořádá Zahrádkářský a sportovní spolek Choteč.
 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad