Folklorní festival v zámeckém parku - MFF2016


18.6.2016 | 10:00 | Zámecký park Lázně Bělohrad

Ilustrační obrázekSobotní den patří Bělohradu. V zámeckém parku se budou nepřetržitě střídat folklorní soubory spolu s pohádkami, soutěžemi, koncerty a dalšími lákavými programy.

 

 

Na Bělohradské půdě zámeckého parku vyroste středověké tábořiště, jarmark se spoustou krámečků, skákací hrad. To spolu s vystoupením všech folklorních souborů, prokládaných vystoupeními dalších umělců, dělá ze sobotního dne jeden z nejhezčích dnů festivalu.

Nenechte si ujít tento den slavností!

V zámeckém parku bude od 10:00

  • Jarmark
  • středověké tábořiště, které si můžete osobně prohlídnout a nahlédnout tak do života v dávných dobách králů, královen, šlechticů, zemanů a poddaných
  • skákací hrad pro děti zdarma

V dopoledním programu budou představeny soutěžící Miss festivalu a bude odstartována soutěž ve vaření kotlíkového guláše, kde porotou jste vy, diváci. V parku naleznete skákací hrad a různé činnosti pro děti.

Celý den je vstupné dobrovolné.

 

Program v zámeckém parku


10:00 – vystoupení ZŠ Lázně Bělohrad


10:20 – Proč se Jhi stala sluncem

Pohádka pro diváky od 3 do 100 let; vyprávění o australských mýtech a typickém lidovém nástroji)
Vyprávění původních australských mýtů se prolíná s hrou na didgeridoo (nástroj australských domorodců). Nejedná se o divadelní představení v podobě, na jakou jsme u nás zvyklí. Vypravěč zprostředkovává příběh prostřednictvím svého mluveného projevu a gest, tak jako v dobách kdy neexistovala jejich písemná podoba. Představení zaujme diváky od 3 do 100 let. Na představení navazuje vypravěčská dílna pro všechny, kteří umí mluvit a foukat a mávat rukama. Vypráví: Tomáš Machek


11:10, 11:40, 12:25 – Břišní tance 
11:20 – Samba Paka Band 

Brazilské rytmy na bicí nástroje


12:00 – Skákání na trampolínách


12:35 – Bublinová show

Bublinová show Matěje Kodeše a následný workshop, kde si každý může zkoušet bubliny


13:00 – Polka rally

Soutěž v točené polce na 200 m s vypitím 0,5 l piva/0,3 l sodovky na nádvoří zámku


13:15 – Spolektiv 

Hudební skupina s prvky rocku, art folku a jazzu. Jako hudební skupina Spolektiv vznikli v dubnu 1988 na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích. V 90. letech minulého století na koncertních a festivalových pódiích překvapovali žánrově stěží zařaditelnou, pěvecky a nástrojově barevnou muzikou.
Od 5. ledna 2014 opět začali nejprve ve čtyřech, později v pěti lidech intenzivně zkoušet střídavě v Táboře, v Třešti a v obci Příbraz nedaleko Jindřichova Hradce. Po osmnáctileté přestávce od června 2014 opět vystupují v pětičlenném složení: Jarda Hnízdil, Martin Jančura, Renata Švecová, Tonda Vidlák a Jirka Regásek. Hrají a zpívají autorskou hudbu na akustické nástroje s prvky rocku, art folku a jazzu s použitím klasických kytar, baskytar, perkusí, etnických a dechových nástrojů.


14:15 – Lucie Lucrezie Lejčková 

Středověké písně


15:00 až 19:00 – U nás 

Představení jednotlivých folklorních souborů z Čech a Moravy. Pořad je věnován významné osobnosti Lázní Bělohrad – K. V. Raisovi. Zde se představí české soubory – Valašský Vojvoda, Prácheňský soubor Strakonice, Moták, Mrákov a Hořeňák s Hořeňáčkem


19:00 – povídání s Uršulou Klukovou za doprovodu lidových muzik 
21:00 – Světem křížem krážem 

Program zahraničních souborů


Více informací na http://podzvicinoufest.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad