kino: Avatar


28.4.2010 | 20:00 | Kino
   

Akční, dobrodružný, sci-fi, thriller 
USA, 2009, 97 min

Režie: Ron Clements, John Musker

vstupné 40,- Kč
přístupný

Avatar nás zavede do neuvěřitelného světa za hranicemi naší představivosti, kde cizinec ze Země bojuje ze všech sil, aby zachránil svět protivníků, který začal nazývat svým domovem. Neznámý svět spatříme očima Jakea Sullyho. Tento bývalý mariňák, který ačkoliv je po zranění připoutaný na invalidní vozík, zůstává v srdci nezlomeným bojovníkem. Je najat, aby procestoval světelné roky k planetě Pandora, na které významná společnost těží vzácnou surovinu, jež je klíčová pro vyřešení energetické krize na Zemi. Jelikož ovzduší na Pandoře je toxické, vznikne program Avatar, díky kterému jsou „prvky“ lidského vědomí napojeny na avatar – hybridní, dálkově ovládané tělo, které dokáže ve smrtícím prostředí přežít. Tito avatarové jsou genetickými hybridy lidské DNA smíchané s DNA domorodců Pandory... obyvateli Na’vi.
Znovuzrozený ve svém těle avatara, Jake může zase chodit. Je pověřen infiltrovat se mezi Na´vi, kteří jsou hlavní překážkou v těžbě vzácné rudy.

Ale krásná domorodka Neytiri Jakeovi zachrání život a to změní všechno.Hrají: Sam Worthington, Zoé Saldana, Siqourney Weaver, Michelle Rodriquez, Joel Moore

  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad