Kluk z plakátu - divadelní představení


20.1.2013 | 14:00 | Kulturní sál lázní

Výjev ze scényMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad pořádá divadelní vystoupení olomouckého souboru Tramtarie - Kluk z plakátu.

 

 


Divadlo Tramtarie, o.s,

Tramtamanifest:
Nejsme a ani nechceme být divadlem alternativním, nejsme také divadlem tradičním. Jsme komorní olomoucká scéna, která má touhu dělat divadlo po svém, tak, aby bavilo. Nás i diváky. Naše témata čerpáme ze současnosti, z toho co nás obklopuje, rozesmívá i trápí, popkultura nás netíží, naopak, inspiruje nás. Našimi zdroji nejsou primárně klasické dramatické texty, ale spíše film, literatura, komiks či internet. Hledáme silné příběhy, aktuální témata. Inspirace filmovou poetikou se nepromítá pouze do témat a žánrů, nýbrž také do formy. Mezi naše typické rysy patří využití filmových projekcí, rychlý způsob vyprávění, epizodická struktura či rychlý střih. Jsme prostorem pro výrazné režisérské osobnosti, pro kreativní autorské přístupy. Naším cílem jsou řemeslně zvládnuté a zároveň nápadité inscenace, které osloví široké divácké spektrum.

Oficiálně o divadle:
Divadlo Tramtarie je nezávislé divadlo, které už od roku 2005 vytváří jedinou plnohodnotnou komorní divadelní scénu s vlastním souborem v Olomouci a okolí. Ve vlastní produkci uvádí pět divadelních premiér za sezónu, představení jsou pravidelně každý měsíc reprízovaná, dosahují 25 až 30 repríz. Kromě divadla doplňuje Tramtarie svou činnost také o hudební a filmové produkce, pořádá výstavy a další akce. V průměru uvádí patnáct akcí za měsíc ve svém prostoru a dalších zhruba 15 výjezdů po ceé republice. Za dobu své existence si Divadlo Tramtarie postupně dokázalo vytvořit stabilní pozici v kulturním prostředí města Olomouce, zajišťuje pravidelnou kulturní produkci pro širokou veřejnost.
Činnost Divadla Tramtarie finančně podporuje Statutární město Olomouc a Olomoucký kraj.

Nedílnou součástí činnosti Divadla Tramtarie jsou zájezdová představení po celé České republice, kterých do roka absolvuje přes 200. Obrovský úspěch mají pohádky, s nimi Tramtarie vyjíždí nejen do České republiky, ale i do zahraničí (Německo, Lucembursko atd.)
 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad