Křest knihy: Copak mě nevidíš?


3.12.2010 | 17:00 | kavárna Neptun

Před vánoci vyjde nová kniha Eduarda Čeliše s názvem "Copak mě nevidíš?" Bělohradský patriot a nenapravitelný sportovec Eduard Čeliš (shodou okolností člen redakční rady Bělohradských listů), v knížce uvádí svých téměř 50 povídek nejen ze sportovního života.

Křest knihy s autogramiádou proběhne 3. 12. 2010 od 17 hodin v kavárně Neptun v Lázeňské ulici. Kmotrem bude „bělohradský spisovatel“ Stanislav Rudolf. Malou ochutnávkou z knížky, je fejeton Prskavka na třetí straně těchto listů.

Úvod knihy Copak mě nevidíš?
aneb čtyřicet osm bělohradských lodiček
Jako kluci jsme na Javorce pouštěli lodičky. Ty jsme vyřezali nožem z měkkých smrkových polínek. Na vršek lodičky jsme napsali černou barvou startovní čísla. Z Kellerova mostu na konci náměstí jsme lodičky hozením do řeky odstartovali. Cíl byl u Lejdarova mostu, o sto padesát metrů níž po řece.
Mně učarovalo startovní číslo čtyři. Věřil jsem, že moje „čtyřka“ bude vyhrávat a tak jsem měl na své lodičce vždycky čtyřku. Byl jsem i čtvrtý v abecedě na základní škole, přede mnou byli z kluků pouze Albrecht, Bičiště a Čapek.

Přidal jsem ke čtyřce nekonečnou osmičku a za vydatné podpory mých přátel jsem napsal 48 bělohradských lodiček. Nechci napsat povídek, fejetonů, příběhů, vzpomínek, vyprávění, protože tyto útvary patří mezi silné pojmy. Raději tedy lodičky. Milí čtenáři, flotilu čtyřiceti osmi lodiček posílám do vašeho přístavu. Doufám, že dobře u vás zakotví a nebude následovat lodičky, které jsme, my kluci, za Lejdarovým mostem nechytili. Pluly Mezihořím do Ostroměře, Cidlinou a Labem až do Hamburku.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad