Lásky a nelásky


4.2.2018 | 19:00 | Kulturní sál lázní

 

Lásky a neláskyMěstské kulturní středisko Vás zve na dvě poněkud košilaté, rozverné a hlavně půvabné hříčky z Boccacciova Dekameronu v podání divadla Kapsa z Andělské Hory.

 

 

 

 

 

Vstupné 100 Kč

Lásky a Nelásky

Giovanni Boccaccio(16. července 1313 - 21. prosince 1375) sepsal sto novel, které si vyprávělo sedm dívek a tři chlapci po dobu deseti dnů zatímco ve Florencii řádila morová epidemie. Toto půvabné renesanční dílko bylo a vlastně i nadále je pro nás inspirací. A proto jsme si vybrali z této sbírky dvě, které se vám pokusíme sehrát tak, jak by si pan Boccacio přál, nebo - a to je hlavní - jak se asi mohly přihodit.

Příběh první z Melana

Jistý žoldnéř Gulfardo si od přítele Riccarda půjčí peníze a když mu přítelova žena přislíbí za jistý obnos i jisté služby, začne se odvíjet velmi úsměvný příběh plný záměn a slovních přestřelek. Obzvláště ,když milence přistihne žárlivý manžel.

Příběh druhý z Padovy

Chudému Markovi náhle zemře tetička a z něj se tak rázem stává ctihodný měšťan v Padově.
Ale jak to občas bývá Marko se o své penízky bojí a tak je schovává i před svou věrnou ženou Tessou. Ta se ovšem neostýchá spojit s Markovým přítelem Nellem, aby mu od té sumy trošku pomohli.

Doufáme, že se Vám naše hříčky budou líbit a na chvilku zapomenete na svá trápení a necháte se námi unést do prosluněné Itálie na počátku 14. století.

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad