Maxipes Fík - divadlo


13.10.2019 | 14:00 | Kulturní sál lázní

Maxipes FíkLegendární postava Maxipsa Fíka poprvé ožívá na jevišti. Divadlo Špílberg Brno jako první uvádí divadelní zpracování příběhů psa, který povyrostl poněkud více, než je obvyklé.

 

 

 

 

 

V inscenaci se objeví postavičky známé z večerníčků i knižního vydání příhod hlavního hrdiny. Skladatel Petr Skoumal doplnil toto divadelní představení zbrusu novými písničkami. Inscenace je vhodná pro děti předškolního věku a prvního stupně základních škol. Svým osobitým humorem však osloví i dospělé.

Námět: Rudolf Čechura a Jiří Šalamoun
Scénář: Martin Kudlička
Hudba: Petr Skoumal
Scéna a kostýmy: Eva Peřinová
Režie: Ludvík Faruga


Vstupné 80 Kč.

Divadlo Špílberg

Divadlo Špílberg Brno je profesionální divadlo, které se zaměřuje především na tvorbu pro děti a mládež. Vzniklo v roce 1998. Ve většině jeho divadelních inscenací hraje výraznou úlohu hudba a zpívaný text. Autory hudby k inscenacím divadla Špílberg jsou mimo jiné Petr Skoumal, Marek Eben nebo Jan Zrzavý.

Nezanedbatelnou složkou jsou i výprava a kostýmy. Vzhledem k praxi a technickému vybavení členů souboru, kteří jsou ve většině absolventy uměleckých škol, bez problému zvládá divadlo Špílberg i největší divadelní sály. Je však také schopno odehrát představení i v těch nejmenších a technicky nevybavených, neboť disponuje vlastní zvukovou a světelnou technikou. Ročně odehraje 200 představení, jež má možnost shlédnout 60 000 diváků. Základním krédem divadla Špílberg je maximalní profesionalita oproštená od divadelních klišé. Během svého vývoje dospělo k svébytné poetice a humoru.

 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad