Mezinárodní folklorní festival "Pod Zvičinou" 2012


14.6.2012 | 17:30 | Památník K. V. Raise

Mezinárodní folklórní festival Folklorní sdružení ČR Praha, Ministerstvo kultury ČR Praha, Královéhradecký kraj, Město Lázně Bělohrad, Lázně Bělohrad a.s., Sdružení členů a přátel FS Hořeňák pořádají pod záštitou 1. místopředsedy senátu PČR Přemysla Sobotky, náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy Evy Bartoňové, hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France a starosty města Lázně Bělohrad Pavla Šubra 38. mezinárodní folklorní festival "Pod Zvičinou", který se uskuteční ve dnech od 14.do 17. června 2012 v Lázních Bělohradě a okolí.

Program mezinárodního folklórního festivalu ke stažení

Informace o souborech, které se budou festivalu účastnit

Vážení,
dovolte mi pozvat Vás na Mezinárodní folklorní festival Pod Zvičinou do krásného města Lázní Bělohradu na 14. - 17. června 2012.

V tomto období se tu rozezní tóny lidových hudebních nástrojů a Bělohrad rozkvete množstvím pestrobarevných tuzemských i zahraničních krojů. Nejenom že se budete moci seznámit se starými zvyky našich předku, ale také se aktivně zapojit. Přijďte sis námi v sobotu zatančit polku na čas, nebo v tento den zavítejte do Zámeckého parku a můžete spolu s námi vyhodnotit nejlepší guláš, který budou vařit přímo před vámi různé soutěžní skupiny. Stejně tak v tento den můžete vidět ukázku historického šermu. Lidový zpěv oživí i nedělní mši v kostele a městem projde nádherný krojovaný průvod, který Vás dovede na galaprogram. A když Vám vyhládne, nebo budete mít žízeň, rozhodně domů odcházet nemusíte, v Zámeckém parku budou stánky s různými pochutinami.

Věřím, že si v tomto čtyřdenním programu každý najde to své a přijde se podívat na vystupující a podpořit je, protože věřte, to nejhorší je vystupovat pro poloprázdné hlediště. Folklór všichni tanečníci, muzikanti a zpěváci dělají z lásky, pro radost a jedinou odměnou je pro ně Váš potlesk, proto prosím přijďte účinkující odměnit srdečným přijetím. Pořady se uskuteční i za nepříznivého počasí, a tak určitě neseďte doma a přijďte za námi za všech okolností! Vstupné na všechny pořady s výjimkou galaprogramu je dobrovolné.

na koho se letos můžete těšit? Uvidíte soubory z Portorika, Rumunska, Polska a Gruzie, z České republiky pak z Frenštátu pod Radhoštem, Olomouce, Pacova i Pardubic, a samozřejmě soubory domácí.

Ještě mi dovolte v závěru poděkovat všem zastupitelům a panu starostovi města Lázně Bělohrad, všem krajským zastupitelům Královéhradeckého kraje a pracovníkům Folklórního sdružení ČR za jejich podporu.

Těším se na setkání s Vámi


Ing. Zdeňka Rychterová
ředitelka festivalu



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad