Monty&Nekapela


10.3.2017 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Monty&NekapelaKoncert je určen pro všechny, kteří mají rádi pěknou muziku.

 

 

 

 

Monty

vl. jménem Jiří Motyčák – písničkář, textař, skladatel a multiinstrumentalista, narozen 8. 9. 1979 v Bílovci. V dětství započal studovat housle na místní LŠU. Tento nástroj po několika letech opouští a silně ovlivněn tehdejší folkovou scénou se začíná věnovat kytaře.

V 17ti letech přichází do ostravské kapely DUO JUYOS COMPLET a jako nejmladší člen je „vychováván“ lídrem Michalem Menčíkem a velmi rychle si osvojuje životní styl ostravského muzikanta. Po několika plodných letech se vrací opětně k folkové muzice a v roce 2008 poprvé vystupuje sám jako písničkář na hudební festiválku Templářský Štít.

Mnohými diváky je vnímán jako zjevení, protože vnáší do českého „folkaření“ obrovský kus pódiové energie na kterou si přivykl v rockových kapelách.

V roce 2010 vydává své edebudové album Rybolof a krátce po jeho vydání se seznamuje s Milanem Šánou (Koňaboj) a začínají koncertovat jako MONTY a Nekapela. Společně začínají pracovat na albu ANOMAR, které v roce 2012 vychází nejprve internetově a následně na CD. V téže roce přichází do Nekapely na krátkou chvíli zpěvačka Zuzka Mimrová, která po roce přijímá nabídku kapely Marien a spolupráci ukončuje. Monty stále pokračuje v hledání kýženého „soundu“ a na doporučení svého kamaráda Pera Zimáka, oslovuje ostravskou studentku Terezu Rekovou, která usedá na Cajon a dává Nekapela zcela jiný rozměr a beat.

Výsledkem jejich spolupráce je ovšem „velký třesk“ v Nekapele a Monty po vzájemné domluvě všech zúčastněných sestavuje STARTEAM ve složení – Šána, Kamiš, Kuchař, Michalusová a konečně nachází správnou cestu, kterou si potvrzuje na několika jarních koncertech v roce 2016.
Monty se autorsky nebo instrumentálně podílel na mnoha hudebních albech a jak sám říká „hrál s kdekým“.

Splnil si dětský sen, když mohl několik let koncertovat společně s Vlastou Redlem. Také s radostí přivítal pozvání k hostování na koncertech Tomáše Kluse.

Je členem Textové dílny Slávka Janouška, skládá hudbu pro amatérské divadlo, podílí se na chodu a vedení dětského sboru Radost Pohořelice – Mgr. Pavla Kratochvíla.

Vstupné: 100,- Kč.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad