Objevy zvukového portýra - 21. pokračování pořadu


5.10.2012 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Objevy zvukového portýra - 18. pokračování pořaduMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Objevy zvukového portýra. Na 21. pokračování pořadu Vám v Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní vynikající interprety Slunovrat a KOFE@VLNA.

 

 

Objevy zvukového portýra, pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky.

Po tři roky byly Objevy zvukového portýra pravidelně vysílány v pořadu Zvukový portýr, připravovaný od roku 1987 Mirkem Ošancem a Pavlem Havlíkem na stanici „Český rozhlas Sever“.  Postupem času se staly předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“, který z něho vytěžil řadu zajímavých kapel.  Na podzim letošního roku vstoupily Objevy do svého čtvrtého ročníku.

 

Slunovrat
Žijeme ve Slatiňanech a jsme manželé. Jitka mně doprovází na housle teprve od letošního roku, což je jedna z nejradostnějších událostí, která mně v poslední době potkala. V minulosti jsem hrál v kapelách spíše rockových. Co se týká folkové muziky – té jsem se více věnoval v posledních deseti letech, a to ve skupinách Nový koření a pak Gala-tea. Od roku 2008 vystupuji jako písničkář s vlastní tvorbou.
Letos se k nám v dubnu přidal Saša Frei z Hlinska, společně hrát jsme začali v červnu, naše první veřejné vystoupení bylo 25.6.2011 v národním finále interpretační Porty v Řevnicích.

Více na www.slunovrat.cz

 

KOFE@VLNA
Výrazné folkové seskupení-dvojice, která repertoárem volně navazuje na úspěšnou kapelu I.C.Q., která po pětiletém působení v únoru 2011 ukončila činnost. Martin Neumann a Lubomír Vaňka se setkávají v lednu 2012 a zakládají KOFE@VLNA.
Tvorba se vyznačuje silnými melodiemi, kytarovou dovedností a výrazným zpěvem Lubomíra Vaňky. Texty jsou jednoduché i k zamyšlení (život, láska, radost atd…) a jsou vždy čitelné a k pochopení. Autor většiny hudby a textů je Martin Neumann. Vystoupení jsou vždy pestrá, originální, do děje vtahující s hereckými projevy a komunikativností.

Více na www.kofe.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad