Odhalení zasklené krycí desky patronátní krypty a odborný komentář historika PhDr. Jiřího Hrbka, Ph.D. (300let)


30.4.2022 | 15:00 | Kostel Všech svatých Lázně Bělohrad

odkryti kryptyMěstské kulturní středisko a Římskokatolická farnost Lázně Bělohrad vás srdečně zvou na oslavy 300 let od povýšení Bělohradu na městečko.
V rámci oslav bude v sobotu 30. dubna v 15:00 slavnostně odhalena zasklená krycí deska patronátní krypty v kostele Všech svatých v Lázních Bělohradě s odborným komentářem historika PhDr. Jiřího Hrbka, Ph.D. Poté od 15:30 bude následovat koncert s poetickým názvem Modlitba hudbou.

Krycí deska patronátní krypty nesoucí valdštejnský znak, je významný historický prvek interiéru chrámu Všech svatých. Po roce 1977 prošel prostor presbytáře úpravou podle liturgických požadavků II. vatikánského koncilu a deska byla trvale skryta pod vyvýšenou podlahou. Díky finanční podpoře města Lázně Bělohrad se nyní podařilo zrealizovat její zasklení pochozím sklem a tím tento významný artefakt trvale zviditelnit návštěvníkům bělohradského kostela. Dokončené dílo slavnostně odhalí starosta města Lázně Bělohrad Ing. Pavel Šubr společně s vědeckým pracovníkem Historického ústavu akademie věd ČR historikem PhDr. Jiřím Hrbkem, Ph.D., který svůj následující výklad bude věnovat problematice valdštejnského erbu a nápisům umístěných na desce.

Kdy: 30.4. od 15:00
Kde: kostel Všech svatých Lázně Bělohrad
Vstupné zdarma

Více k celé akci: na FB @mkslaznebelohrad nebo na www.lazne-belohrad.cz

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad