Pohádka O křišťálovém srdci


21.1.2018 | 15:00 | Kulturní sál lázní

O křišťálovém srdciMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad Vás zve v neděli 21. Ledna od 15 hodin na pohádku „O KŘIŠŤÁLOVÉM SRDCI".

 

 

 

Pohádka trvá 50-55 minut, podle reakcí dětí, jejichž bezprostřední projev je samozřejmě vítán. Představení je určeno dětem od 3 do 11 let své si, ale v pohádce najdou i děti straší a rodiče.

Vstupné 50 Kč.

O KŘIŠŤÁLOVÉM SRDCI

"Není všechno zlato, co se třpytí"

Hlavní hrdinka příběhu je dobrosrdečná a milá Alžbětka. Svoji starší sestru Agátu má upřímně ráda a vidí na ní jen to dobré. Chamtivá Agáta ji však stále sekýruje a ponižuje. Bětuška se zlobě a manipulaci neumí bránit a trvá to tak dlouho, dokud se nerozhodne změnit svůj osud k lepšímu.

Naštěstí má dobrého přítele, moudrého Lesního mužíčka Otakárka, který jí radí a pomáhá.
A tak se z bojácné Alžbětky stává statečné děvče, které nepodléhá zlu a vítězí. Především nad svým vlastním strachem, ale dokonce se jí podaří otevřít oči a srdce své sestře Agátě.

Naše pohádka je nejen veselá a plná vtipných situací, převleků, písniček, bohatých kostýmů, scény a rekvizit, ale zároveň obsahuje mravní ponaučení a nutí nás k zamyšlení.

Je bohatství a moc zárukou štěstí? Jak se můžeme postavit proti lži a manipulaci? Jakou cenu má pro člověka láska a dobro?

Podstatou pohádek je věčný souboj mezi dobrem a zlem, kdy dobro nakonec vítězí a v našem příběhu tomu není jinak.

Obě hrdinky se však musí o své štěstí samy přičinit..

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad