Strašidelná Bažantnice 2013


29.6.2013 | 16:30 | Bažantnice

Strašidelná Bažantnice 2013Pohádkové postavy, příšery a strašidla si Vás dovolují  srdečně pozvat na již tradiční sedmou kouzelnou procházku Bažantnicí ke kostelíku na Byšičkách...

 

 

Strašidelná Bažantnice se uskuteční v sobotu 29. června 2013 v Lázních Bělohradě. Začátek procházky je tradičně u vily Karlušky v areálu lázní a je průběžný od 16:30 do 19:00 hod.. Putování za strašidly a pohádkovými postavami pokračuje lesoparkem Bažantnice kolem rybníku a lesní cestou až ke kostelíku na sv. Petra a Pavla na Byšičkách.

V podvečer se v lesoparku a okolí objeví téměř stovka pohádkových bytostí, strašidel a příšer (Vaše osobní strašidla nejsou započítána …)

Pro děti zde budou hlavně postavy známé z pohádek, z těch klasických i úplně novodobých. Potkáte zde Bílou paní, čarodějnice, Červenou Karkulku, Ivánka z filmu Mrazík, Ferdu mravence, ale také Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého, mluvícího draka, víly, hejkaly, divoženky a Sněhurku bez šesti trpaslíků.  Někdy můžete potkat i Pipi Dlouhou Punčochu, Makouvou panenku a motýla Emanuela nebo Flinstounovi v luxusním pravěkém automobilu, Pata a Mata, Šmouly a pravděpodobně k nám zavítá i zahraniční návštěva z planety Pandora. Parkem se bude prohánět hraběnka na koni a piráti budou brázdit Černé jezero na svém škuneru. K nejoblíbenějším postavám a postavičkám patří Krteček, který má svoji jamku na louce a Vodník s celou rodinou, sídlící na ostrůvku v Černém jezírku.

Pro otrlé a vyznavače hororu si připravili hostinu kanibalové (srdečně Vás zvou ke společné večeři),  v pekle čerti povaří zlobivce v kotli a pro ušlé pocestné si dokonce otevřou bar u 3 čertic. Loupežníci Vás s největší pravděpodobností oloupí, smrtka připomene, že je třeba si užívat, než nás pokosí, upíří možná ochutnají Vaši krev a přijedou i specialisté na domácí práce - zombíci.

Strašidelná Bažantnice 2013

Na začátku procházky si děti vyzvednou kartičku u vily Karlušky, kterou když doplní razítky z kontrolních stanovišť, mohou na konci Strašidelné bažantnice vyměnit za strašidelný dárek …

Na louce u kostela budou stánky s občerstvením a pro děti je připraven večerní program: dětská diskotéka, jízda na koni, skákací hrady, možnost si namalovat vlastní strašidelný perníček, případně zakoupit speciální pexeso a od 20.00 hod. je naplánován minikoncert hradecké kapely BY THE WAY.

Zavítáte-li v poslední červnovou sobotu do Lázní Bělohradu, zažijete něco krásného a uvidíte, co jste ještě neviděli (to zaručujeme….) a doufáme, že se společně s námi zasmějete...

 

Důležité informace:

  • Jablka a mrkvičky pro krmení divé zvířeny s sebou! (pro prasátko polodivoké, minikoně, koně a oslíka).
  • Až do pekla se dostanete s kočárky a invalidními vozíky, dále však musíte mít statného (nejlépe dva) ošetřovatele, aby Vám pomohli dopravní prostředek vynést (je možné se z pekla kousek vrátit a od krtečkovy hromady vyjet na Byšička po silnici). 
  • Nezapomeňte si také zabalit dobrou náladu a smysl pro legraci, protože jinak můžete utrpět šok i psychické trauma …
  • Vstup na vlastní nebezpečí, za děti zodpovídají rodiče.
  • Vstupné na Strašidelnou Bažantnici je dobrovolné, děti zdarma.

Strašidelná Bažantnice 2013

Všechna strašidla, pohádkové postavy a jiné příšery jsou dobrovolníci, kteří vše dělají pro potěšení návštěvníků, zejména dětí.  V městské knihovně Lázně Bělohrad byl vytvořen dětský koutek a založena  "Strašidelná knihovna" do které nakupují speciálně pohádkové a hororové knihy pro děti z výtěžku Strašidelná Bažantnice.

Prohlédněte si reportáž z minulého ročníku Strašidelné Bažantnice. Na webu www.nasetelevize.cz naleznete i reportáže  z předchozích ročníků.

Plakát na Strašidelnou Bažantnici 2013 ke stažení v příloze

Pokud máte zájem přidat se mezi nás strašidla, nápad na zajímavou masku pohádkové bytosti čí strašidla, nebo se chcete přidat k houfu jiných strašidel, neváhejte - kontaktujte organizátorku Strašidelné Bažantnice - tajemnici městského úřadu Jitku Košťálovou na telefonním čísle 493 792 276, případně se na městském úřadě zastavte osobně. Rádi přivítáme posily do našich řad.

Přidejte se do našich řad - nábor strašidel
 
Fotogalerie minulých ročníků:

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad