Strašidelná Bažantnice 2016


25.6.2016 | 16:00 | Bažantnice

Strašidelná Bažantnice Pohádkové postavy, příšery a strašidla si Vás dovolují  srdečně pozvat na již osmou kouzelnou procházku Bažantnicí ke kostelíku na Byšičkách...

 

 

Strašidelná Bažantnice se uskuteční v sobotu 25. června 2016 v Lázních Bělohradě. Začátek procházky je tradičně u vily Karlušky v areálu lázní a je průběžný od 16:00 do 19:00 hod.. Putování za strašidly a pohádkovými postavami pokračuje lesoparkem Bažantnice kolem rybníku a lesní cestou až ke kostelíku  sv. Petra a Pavla na Byšičkách.

V podvečer se v lesoparku a okolí objeví více jak stovka pohádkových bytostí, strašidel a příšer.

Pro děti ...

Pro děti zde budou hlavně postavy známé z pohádek, z těch klasických i úplně novodobých. Potkáte zde   Červenou Karkulku, čarodějnice, hejkaly, ale také mluvícího draka, víly, divoženky, skřítky i bludičky. Flinstounovi se budou projíždět v luxusním pravěkém automobilu se speciálním pohonem a pravděpodobně k nám zavítá i zahraniční návštěva z mimozemské planety. Dále zde můžete potkat Mrtvou nevěstu, rytíře, mořské panny, Čachtickou paní a jiné podivuhodnosti.  Parkem se bude prohánět hraběnka na koni a piráti budou brázdit Černé jezero na svém škuneru. K nejoblíbenějším postavám a postavičkám patří Krteček, který má svoji jamku na louce (pozn. letos si však bohužel vzal dovolenou) a Vodník s celou rodinou, sídlící na ostrůvku v Černém jezírku.

Pro otrlé vyznavače hororu...

Pro otrlé a vyznavače hororu si připravili hostinu kanibalové (srdečně Vás zvou ke společné večeři),  v pekle čerti povaří zlobivce v kotli, s hříšníky vyorají brázdu a pro ušlé pocestné si dokonce otevřou bar U 3 čertic. Loupežníci Vás s největší pravděpodobností oloupí, smrtka připomene, že je třeba si užívat, než nás pokosí, upíří možná ochutnají Vaši krev a přijedou i specialisté na domácí práce - zombíci. Těší se na Vás mrtvoly na hřbitově, oběšenec i vlkodlak.

SB

Malý dárek pro děti ...

Na začátku procházky si děti vyzvednou speciální leták u vily Karlušky, který když doplní razítky z kontrolních stanovišť, mohou na konci Strašidelné bažantnice vyměnit za strašidelný dárek.

Děti se mohou zapojit - kdo přijde v trpasličím oblečku, bude se moci vyřádit v trpasličím koutku a na konci dostane malý dárek.

Na louce u Byšického kostelíka budou stánky s občerstvením a pro děti připraven večerní program: dětská diskotéka, jízda na koni, skákací hrady, možnost si namalovat vlastní strašidelný perníček, případně zakoupit na konci Strašidelné Bažantnice speciální pexeso pohádkové a strašidelné - 2 ks za 50,- Kč a čertovy obrázky za ďábelskou cenu 66,6,- Kč. Zavítáte-li v poslední červnovou sobotu do Lázní Bělohradu, zažijete něco krásného a uvidíte, co jste ještě neviděli (to zaručujeme….) a doufáme, že se společně s námi zasmějete.

Pojďte se s námi příjemně bát, už se těšíme…

SB

Důležité informace

  • Jablka a mrkvičky pro krmení divé zvířeny s sebou! (pro kozy polodivoké, králíky, minikoně, oslíka – prostranství u altánku v Bažantnici a koně na Byšičkách)
  • Až do pekla se dostanete s kočárky a invalidními vozíky, dále však musíte mít statného (nejlépe dva) ošetřovatele, aby Vám pomohli dopravní prostředek vynést (je možné se z pekla kousek vrátit ke stanovišti poslední pomoci a vyjet na Byšička po silnici).
  • Nezapomeňte si také zabalit dobrou náladu a smysl pro legraci, protože jinak můžete utrpět šok i psychické trauma…
  • Vstup na vlastní nebezpečí, za děti zodpovídají rodiče.
  • Vstupné na Strašidelnou Bažantnici je dobrovolné.
  • Stanoviště první a poslední pomoci zajištěno.
  • Po zkušenostech z minulosti musíme bohužel zakázat vstup se psy.
  • Speciálně a pouze v době konání Strašidelné Bažantnice budou mimořádně otevřena parkoviště za Sokolovnou, v Tyršově ulici a a pod kostelíkem na Byšičkách (viz mapka).
  • Prosíme návštěvníky, aby při odchodu z Byšiček využívali únikových tras (viz mapka) a tím dodržovali jednosměrný provoz na značené trase. Děkujeme.

Složení strašidel

Všechna strašidla, pohádkové postavy a jiné příšery jsou dobrovolníci, kteří vše dělají pro potěšení návštěvníků, zejména dětí. V Městské knihovně Lázně Bělohrad byl vytvořen dětský koutek a založena"Strašidelná knihovna" kde jsou speciálně pohádkové a hororové knihy pro děti koupené z výtěžku Strašidelná Bažantnice.



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad