Za posledním puchýřem - pátek


18.11.2016 | 00:00 | Lázně Bělohrad a okolí

Chalupa - BělohradskoJiž letos na podzim se můžete těšit na jednu z nejlepších a největších turistických akcí ve střední Evropě – Za posledním puchýřem 2016, která se bude konat v malebném podkrkonošském městečku Lázně Bělohrad a v jeho romantickém okolí. Celé akci bude vévodit sobota, kdy se všichni turisti rozprchnou do okolí Lázní Bělohradu a nakonec se zase sejdou a vychutnají si večerní zábavu. Kromě toho si mohou již v pátek vybrat jeden ze zájezdů do míst, kam by se sami nevydali. Každý večer bude připraven doprovodný program jak kulturního, tak cestovatelského rázu.

PÁTEČNÍ AUTOBUSOVÁ PŘEPRAVA PECKA – LÁZNĚ BĚLOHRAD A ZPĚT
Pro účastníky, kteří se budou chtít zúčastnit páteční pěší trasy, odjede autobus v 8.30 hodin z prostoru před autokempinkem na Pecce a z náměstí 8.35 hodin do Lázní Bělohradu. Zpět na Pecku bude autobus odjíždět z Lázní Bělohradu, autobusové stanoviště od 16.00 do 20.00 hodin každou celou hodinu. V 18.30 a 19.30 hodin odjede autobus z Pecky do Lázní Bělohradu s účastníky, kteří mají vstupenku na country vystoupení. Po ukončení vystoupení bude zajištěn odvoz zpět na Pecku.

PÁTEČNÍ TRASY - DO HOŘIC MĚSTA KAMENNÉ KRÁSY
Trasa na 15 a 25 km Od startu půjdete po žluté značce lázeňským parkem na Byšičky. Dál po červené značce do Červené Třemešné, po silnici na Dachovy. Pokračovat budete po žluté značce okolo Sochařského parku U sv. Josefa na Doubravku. Dál po červené značce přes Gothard na hořické náměstí, kde je v informačním středisku cíl 15 km trasy do 17.00 hodin. Zpět do Lázní Bělohradu se vrátíte individuálně linkovým autobusem (odjezdy 13.30, 15.10, 15.57 a 17.10 hodin). Trasa na 25 km pokračuje po červené značce okolo Masarykovy věže samostatnosti na rozhlednu Hořický chlum, která bude zpřístupněna od 12.00 do 16.00 hodin. Zpět do Lázní Bělohradu se dostanete po žluté značce a červené značce. HOŘICE - MASARYKOVA VĚŽ SAMOSTATNOSTI Otevřena v pátek a sobotu od 12.00 do 16.00 hodin.

PREZENTACE
Prezentace bude po celou dobu turistické akce v kulturním sále hotelu Lázeňský dům na náměstí K. V. Raise v Lázních Bělohradě. Hotel leží přímo u autobusového stanoviště, vlakové nádraží je vzdáleno 500 m po modré turisticky značené cestě. Parkování autobusů a osobních aut je především v horní části náměstí. Parkovat lze i v přilehlé Barákově ulici. V pátek bude prezentace otevřena dopoledne od 7.00 hodin do 10.00 hodin a odpoledne od 15.00 do 22.00 hodin

COUNTRY
Vystoupení je zajištěno v pátek v kulturním sále hotelu Grand od 19.30 do 22.00 hodin, když na úvod bude prezentace nového vydavatele časopisu Turista. Drobné občerstvení bude zajištěno v předsálí.

Více informací naleznete: puchyr2016.cz



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad