Živák lázeňský - 23. pokračování


7.12.2012 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí pořad Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra. Pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim letošního roku pořad vstoupil do svého pátého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho 23. pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety Hluboké nedorozumění a Vomiště.

 

Hluboké nedorozumění
Repertoár HN je převážně z vlastních zdrojů a pohybuje se hlavně od trampu k folku s výlety do dalších hudebních stylů. Na konkrétní styl se nezaměřujeme prvoplánovitě. Vyšlo to z každého z autorů. Autorský tým tvoří celá pánská část kapely. U Ládi více převažují trampské motivy, u Petra zas ty folkové. Pavel je v tomto ohledu nevypočitatelný a nikdy se neví, zda z něj vypadne věc folková, trampská nebo něco, co by se hodilo nejlíp třeba do rocku. Žánrový vývoj HN je tak ovlivněn hlavně tím, kterého autora v dané době nejvíce líbá můza. HN není kapelou, která by udivovala brilantními muzikantskými kousky. Jejím cílem je spíše rozdávat pohodu a písničky, které si člověk může i sám zahrát a zazpívat.

Více na www.hlubokenedorozumeni.cz

 

Vomiště
Vomiště o sobě:
Rok 2011 před nás postavil nový úkol - natočit naše druhé CD. Po vydání prvního CD „Proti běhu času“ jsme, jak je už u nás tradicí, změnili sestavu, vlastně hned dvakrát, ale již téměř tři roky hrajeme v nástrojovém obsazení baskytara, kytara, banjo, housle, programované bicí a samo sebou zpěvy.

Více na www.vomiste.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad