Živák lázeňský - 25. pokračování


1.3.2013 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra - pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim letošního roku pořad vstoupil do svého pátého ročníku.
V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho dvacátépáté pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety - skupinu A je to a bluegrassovou skupinu Veget.

 

 

A je to
AJETO vzniklo ….
…. znaly jsme se z různých koncertů a festivalů.
V roce 1993 jsme byly všechny tři na mateřské, každá měla dva kluky v podobném věku a děti zabíraly většinu našeho přemýšlení. A protože jsme všechny před mateřskou působily v nějakých hudebních skupinách a chtěly jsme přijít také na jiné myšlenky, založily jsme na jaře 1993 skupinu Ajeto. Hanka Řeháčková měla schopnost psát texty, Hanka Nedvědová s Dášou Pařízkovou zjistily, že se jim daří je obléknout do muziky a obě hrály na kytaru, takže se nám postupně začal tvořit základ našeho repertoáru. Byly jsme muzikou nadšené, moc nás to bavilo a nutno říci, že na ten prvotní rozjezd, kdy na muziku byl docela čas, vzpomínáme dodnes moc rády.

Více na webu www.ajeto.org

 

Veget
Že nás neznáte? To nevadí, hned to napravíme několika stručnými informacemi (můžete také zkusit informace pro pořadatele):

  • Název kapely nemá nic společného se způsobem stravování, maso máme naopak velice rádi.
  • Dohromady je nám přibližně 258 let, průměrný věk v kapele činí 51,5 let.
  • Odborníci a znalci nás řadí do různých žánrů. My sami si však myslíme, že jsme nezařaditelní. Ostatně, poslechněte si to sami. 

Více na webu www.vegetband.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad