Živák lázeňský - 27. pokračování


3.5.2013 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra - pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim letošního roku pořad vstoupil do svého pátého ročníku.
V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho dvacátésedmé pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety. Pořad se natáčí a záznam se vysílá na rádiu Folk.

V pořadu vystoupí David „Alfík“ Dewetter a Trosky.

 

David „Alfík“ Dewetter
David „Alfik“Dewetter – začínal v roce 1999 jako poměrně povedený revival Karla Plíhala, k čemuž bývá občas donucen dodnes. S vlastní tvorbou občasný host Wabiho Daňka, Pavla Dobeše, společné koncerty s dalšími začínajícími písničkáři – Františkem Pokorným, Jakubem Jandou, Bohumilem Nedvědem, Pepou Pithartem, Petrem Dvořákem atd. Pravidelné vystupování na Tříkrálových večírcích pořádaných bigbeatovou skupinou Bílá nemoc, spolu s Magdou Reifovou, Alešem Hámou, Ivanem Hlasem, Petrem Vackem, Bárou Štěpánovou, Bohoušem Josefem atd. Samostatné recitály po celé republice. Na jaře 2009 začátek spolupráce s punkovou kapelou Hovno sapiens – zde stálé hostování, podíl na aranžích a tvorbě písní, rovnež kapelní kuchař a řidič. Podíl na autorských CD B. Nedvěda „Vize“ a „ReVize“, zde kytarové doprovody, vokály a několik vlastních písní. Dvouleté účinkování v divadle, několik menších rolí v nezávislých filmech. Ženatý, žijící v současné době v Divišově s malinkou Verunkou, velkou Mirkou a pudlem Pepou.

Více informací na bandzone.cz/alfikbobo

 

Trosky
Přesné začátky kapely dnes už nikdo ze současných členů nepamatuje, jisté však je, že kapela vznikla jako volné sdružení trampujících muzikantů s názvem POJEBUHEJ (Pospíšil, Ježek, Bureš, Hejtman - začátky příjmení zakládajících členů) začátkem 80.let dnes již minulého století, i když se proslýchá, že bývalý dlouholetý kapelník, Jarda Bureš již několik let před tím provozoval band s názvem Trosky sestavený z muzikantů z okolí Libáně, odkud se následně přistěhoval do Nové Paky. Zpočátku se muzicírovalo u táboráku, v hospůdce, u příležitosti nejrůznějších osobních a rodinných oslav atd., ale postupně stoupaly ambice zviditelnit se na veřejnosti a tak sdružení začalo nabývat forem legitimní kapely včetně tehdy nezbytných přehrávek amatérských hudebních těles.

Více informací na webu countrytrosky.blog.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad