Živák lázeňský - 38. pokračování


20.2.2015 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra - pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim loňského roku pořad vstoupil do svého šestého ročníku.
V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho třicáté šesté pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety. Pořad se natáčí a záznam se vysílá na Českém rozhlase - Koncert studia noc po celé republice a na internetovém rádiu Folk.

V pořadu vystoupí duo Michal Williw Sedláček, Eva Trnková a skupina Monty a Nekapela.

 

Michal Willie Sedláček a Eva Trnková

Tohle hudební těleso vzniklo na konci roku 2009. S oblibou se prezentujeme jako kulturně-vzdělávací kapela, protože naší tvorbu stavíme na poezii 19.-20. století. V repertoáru ale najdete i starší zhudebněná dramata (Shakespeare), nebo vlastní texty. Stylově se řadíme k folku s prvky někdy rocku, jindy SKA, nebo třeba blues...prostě co se nám zrovna líbí :)

 

Monty a Nekapela

Představte si, na jedné straně postavu obra, s karlohynkomáchovskou kšticí, k tomu bradku barvy rezaté a mezi tím vsazené démonické vlčí oči. A ten samý zjev, který byste se báli potkat po setmění, dostal do vínku něžnou duši poety, dar tvořit originální melodie, posedlost muzikou, mimořádný pozorovací talent a schopnost vplétat lidské minipříběhy do písniček.

Mluvíme o písničkáři Jiřím Motyčákovi, který je folkovému publiku znám jako Monty za doprovodu své Nekapely tvořené královéhradeckým muzikantem Milanem Šánou.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad