Živák lázeňský - 48. pokračování


24.2.2017 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí pořad Živák lázeňský. Pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 

 

Na podzim loňského roku vstoupil pořad do svého osmého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho čtyřicáté sedmé pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety. 

V pořadu vystoupí písničkářka Saša Niklíčková a duo Hořký kafe.

Pořad je natáčen a uváděn na internetovém Country rádiu.

Vstupné 50 Kč.

 

Saša Niklíčková

Alexandra Niklíčková (roz. Čedíková) vystupuje s se svou autorskou tvorbou při doprovodu harmoniky od roku 2007. Jelikož se od mládí věnuje amatérskému divadlu, je i její hudební tvorba od samého začátku provázána s divadlem. V roce 2008 začala spolupracovat s divadelní skupinou Venkoncem na jejich projektu Kabaret Nuzné Nusle, pro který složila původní hudbu. Kabaret získal zvláštní ocenění za šansony na pražské přehlídce amatérských divadel POPAD a hostoval po boku divadla DISK jako inspirace v národním kole Wolkerova Prostějova. Saša je autorkou hudby i k dalším představením – Námořnímu dramatu PT Divadla a Zločinu v Maletíně Divadla v Okovech. V roce 2008 se zúčastnila soutěže amatérských písničkářů v pražském divadle Semafor Česko hledá písničku, kde se nakonec ocitla i ve finále.

Od roku 2008 do roku 2014 byla také součástí hudebního dua Panna a Vorel, spolu s kytaristou a zpěvákem Tomášem Vorlem. Také příležitostně spolupracuje s hudebníkem Alexem Švamberkem, se kterým se krom jiného v roce 2009 podílela na projektu Zlomený klíč k určování osudů: Život a doba Hildegardy S. pro pořad Radioacustika v Českém rozhlase či pomáhala vytvářet hudební podklady pro jeho vystoupení s tancem Butó v Roxy NoD nebo v Divadle Na zábradlí. Dále spolu s Alexem a baskytaristou skupiny Visací Zámek Vláďou Šťástkou připravili hudební základ pro multimediální koláž Akce K, která se tématicky věnovala pobytu československých vojáků v Severní Koreji při dodržování příměří po skončení války. Akce K měla svou premiéru na podzim roku 2013 na festivalu Next Wave.

V roce 2014 se Saša zúčastnila hudebních soutěží Porta a Notování, přičemž v Notování skončila na druhém místě u diváků a na prvním místě u poroty. Na oblastní Portě v Nymburce získala ocenění pro nejlepší autorskou píseň a zahrála si také na mezinárodní autorské Portě v Ústí nad Labem.

 

Hořký kafe

Před léty se potloukali zvlášť i spolu po různých pražských folkových sestavách. Teď mají za sebou téměř 12 let ve dvojici: Honza Rejhon a Petr Babec. Dohromady Hořký kafe.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad