Živák lázeňský - 52. pokračování


10.11.2017 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí pořad Živák lázeňský. Pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou".

 

 

Na podzim letošního roku vstoupil pořad do svého devátého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho dvaapadesáté pokračování, do kterého pozval další dvě vynikající kapely.

V pořadu vystoupí hudební skupina Potokap a bluegrassová skupina Wyrton.

Pořad je natáčen a uváděn na internetovém Country rádiu.

Vstupné 50 Kč.

 

Potokap

Nemusí pršet, hlavně když potokape!

Potokap je hudební skupina, která se do současné podoby vyvinula teprve v roce 2015.
Nejprve v roce 2012 vzniklo duo, později se přidal kontrabas a ještě později druhá kytara a cajon.
Potokap staví svůj repertoár převážně na tvorbě Lenky a Radka a autorský repertoár Potokapu baví publikum svou rozmanitostí. Z projevu kapely je cítit spousta hudebních vlivů, od folku přes country a bluegrass až k rocku a blues.

Potokap dnes hrává se svým programem na koncertech a festivalech po celé ČR.

 

Wyrton

WYRTON je bluegrassová skupina z Ronova nad Doubravou. Vznik kapely lze datovat k
27. 4. 1991, kdy se událo první oficiální vystoupení skupiny nazvané Wyrton. Hlavní rozjezd kapely je ale možné zaznamenat spíše od přelomu dubna a května roku 1996, kdy se přímo v Ronově parta hudebníků shodla, že pořádné muziky není nikdy dost, a proto by mohla hrát více a rozdávat radost nejen sobě, ale i lidem v okolí.

Z původní sestavy z roku 1991 hrají dodnes ve skupině jen bratři Bartákové. Současnou sestavu tvoří: kytara - Jakub Barták, mandolína - Jan Roth, baskytara - Vašek Mašek, housle - David Šefl a banjo - Patrik Klčo.

Je to až k nevíře, ale Wyrton oslaví v letošním roce 25 let činnosti. Nebereme to na lehkou váhu, a tak, i když to vypadalo v prvním čtvrtletí tohoto roku, že jsme spali, nebylo tomu tak. Naopak, připravili jsme k tomuto významnému výročí nové CD s názvem 25 let ve wýru tónů, kde je i spousta skvělých hostů.

 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad